Wednesday 18th of January 2017

e-syntages
fresh menu leftfresh menu right

 

Συνταγές
Μαγειρική
Γεύσεις
σοκολάτα συνταγες μαγειρικη σαλατα


Ρολό με σπανάκι

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Υλικά για 8 άτομα

Για τη ζύμη

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά
  • αλάτι

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. μαργαρίνη
  • 300 γρ. ανθότυρο
  • 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο μασχοκάρυδο

Εκτέλεση

  1. Σε μία λεκάνη βάζουμε τα αυγά, το αλεύρι, λίγο αλάτι και 2 κουταλιές νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 30 λεπτά.
  2. Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε το σπανάκι με 70 γρ. βούτυρο για 10 περίπου λεπτά.
  3. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Διαλύουμε το ανθότυρο και το ανακατεύουμε το το σπανάκι. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
  5. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο 25 Χ 30 εκατοστάπάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, στρώνουμε το σπανάκι και σχηματίζουμε ένα ρολό. Τυλίγουμε το ρολό σε μία πετσέτα και δένουμε τις δύο άκρες με σπάγγο.
  6. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε νερό και τοποθετούμε το ρολό αφήνοντάς το να βράσει για 20 λεπτά. Μόλις βράσει το βγάζουμε προσεκτικά, αφιαρούμε την πετσέτα και το σπάγγο και το κόβουμε σε φέτες.
  7. Το σερβίρουμε σε πιατέλα, προσθέτοντας το υπόλοιπο βούτυρο λιωμένο.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Share

Δείτε επίσης !

» Πιπεριές γεμιστές

Υλικά για 4 άτομα 4 μεγάλες πράσινες μακρόστενες πιπεριές4 κουταλιές της σούπας τυρί φέτα τριμμένο2 φέτες μπέικον (ψιλοκομμένες)Αλάτι,[...]

» Σπανάκι με μανιτάρια και κρουτόν

Υλικά για 6 μερίδες700 γρ. σπανάκι1 μέτριο κρεμμύδι250 γρ. φρέσκα μανιτάρια1 κοκ. Πιπεριά½ κίτρινη πιπεριά1 σκελίδα σκόρδο1 μικρή γαλλ.[...]

» Καλώς ήρθατε στο e-syntages

 Επιλέξαμε και προτείνουμε για εσάς{loadposition epiloges} Σας καλωσορίζουμε στο e-syntages (οι συνταγές)  και σας ευχόμαστε καλή πλοήγηση και καλή[...]

» Σχετικά

 Σας καλωσορίζουμε στο e-syntages (οι συνταγές) ! Το e-syntages δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2009 και είναι το αποτέλεσμα της αγάπης μας για τη[...]

» Μήλα με κουκουνάρι και μαυροδάφνη

Υλικά για 4 άτομα4 μήλα κίτρινα3 κουταλιές βούτυροχυμό ενός λεμονιού120 γρ. ζάχαρη80 γρ. κουκουνάρι6 κουταλιές μαυροδάφνη{loadposition[...]

» Ταλιατέλες με πιπεριές, μαύρες ελιές και κάπαρη

Υλικά για 4 άτομα400 γρ. ταλιατέλες1 κόκκινη πιπεριά1 πράσινη πιπεριά80 γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένες1 σκελίδα σκόρδο1[...]

» Σπανάκι (σουφλέ) στον φούρνο

Υλικά για 5-6 μερίδες½ κιλό σπανάκι400 γραμ. Κεφαλοτύρι τριμμένο7 αυγά7 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά5 βραστές πατάτεςΒούτυρο και[...]

Δοκιμάστε...

ρεβυθοκεφτέδες-να-γλύφετε-τα-δάχτυλά-σας Υλικά 1 και 1/2 φλυτζ. τσαγιού ρεβύθια 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο λίγο μαϊντανό και λίγο δυόσμο...
φανουρόπιταΥλικά 1 κούπα ζάχαρη 1 κούπα νερό 1 κούπα ελαιόλαδο 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κουτ....
αρακάς-γαρνιτούραΥλικά Αρακάς νερό αλάτι βούτυρο 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη Εκτέλεση Καθαρίζουμε τον...
καλαμαράκια-μεθυσμένα-με-ούζοΥλικά για 4 άτομα 1 κιλό καλαμαράκια ολόκληρα (ή 800γρ ροδέλες καλαμαριών) 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 2...



 


Ψηφοφορίες

Πόσο συχνά καταναλώνετε όσπρια; 112
Τι κάνετε για να διατηρήσετε... 83
Βρίσκετε τις εκπομπές μαγειρικής: 83
Ποιά από τις παρακάτω κουζίνες... 184
Πόσο συχνά καταναλώνετε κόκκινο... 109
Πόσο συχνά τρώτε ψάρι; 84
Προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα; 54
Πόσο συχνά τρώτε φρούτα; 113

jVS by www.joomess.de.

Ψηφίστε

Πόσο συχνά τρώτε ψάρι;

Πόσο συχνά τρώτε ψάρι;

39
3-4 φορές το μήνα
30
2-3 φορές την εβδομάδα
15
Σπάνια ή ποτέ
Add a new response!
» Go to poll »
5 Votes left

jVS by www.joomess.de.