Ρολό με σπανάκι

Υλικά για 8 άτομα

Για τη ζύμη

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά
  • αλάτι

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. μαργαρίνη
  • 300 γρ. ανθότυρο
  • 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο μασχοκάρυδο

Εκτέλεση

  1. Σε μία λεκάνη βάζουμε τα αυγά, το αλεύρι, λίγο αλάτι και 2 κουταλιές νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 30 λεπτά.
  2. Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε το σπανάκι με 70 γρ. βούτυρο για 10 περίπου λεπτά.
  3. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Διαλύουμε το ανθότυρο και το ανακατεύουμε το το σπανάκι. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
  5. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο 25 Χ 30 εκατοστάπάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, στρώνουμε το σπανάκι και σχηματίζουμε ένα ρολό. Τυλίγουμε το ρολό σε μία πετσέτα και δένουμε τις δύο άκρες με σπάγγο.
  6. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε νερό και τοποθετούμε το ρολό αφήνοντάς το να βράσει για 20 λεπτά. Μόλις βράσει το βγάζουμε προσεκτικά, αφιαρούμε την πετσέτα και το σπάγγο και το κόβουμε σε φέτες.
  7. Το σερβίρουμε σε πιατέλα, προσθέτοντας το υπόλοιπο βούτυρο λιωμένο.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.