Υλικά (Μερίδες Συνταγής 10)

  • 2/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 1½  κούπες χοντρό σιμιγδάλι
  • 1½  κούπες μέλι
  • 4 κούπες νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 10 καρφιά γαρίφαλο
  • Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
  • Κανέλα τριμμένη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό με το μέλι μέχρι να δέσει το σιρόπι και εν συνεχεία το προσθέτουμε στο σιμιγδάλι ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βάζουμε τον χαλβά σε φόρμα και όταν κρυώσει σερβίρουμε με κανέλα.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

  • Μερίδα:  1/10  συνταγής
  • Θερμίδες:  240 kcal
  • Πρωτεΐνη: 2 γρ.
  • Υδατάνθρακες: 21 γρ.
  • Λίπος: 18 γρ.
  • Φυτικές  Ίνες: 0 γρ.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr



Υλικά (Μερίδες Συνταγής 10)

  • 2/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 1½  κούπες χοντρό σιμιγδάλι
  • 2 κούπες καστανή ζάχαρη
  • 4 κούπες νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 10 καρφιά γαρίφαλο
  • Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
  • Κανέλα τριμμένη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό σε ένα σκεύος, διαλύουμε την ζάχαρη, προσθέτουμε τα γαρίφαλα, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις κάψει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Μόλις το σιμιγδάλι καβουρντιστεί ρίχνουμε το νερό με την ζάχαρη, ανακατεύουμε, αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά περίπου και σβήνουμε την φωτιά. Σκεπάζουμε με χαρτί κουζίνας την κατσαρόλα και αφήνουμε το μείγμα για άλλα 5 λεπτά. Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

  • Μερίδα:  1/10  συνταγής
  • Θερμίδες:  280 kcal
  • Πρωτεΐνη: 2 γρ.
  • Υδατάνθρακες: 28 γρ.
  • Λίπος: 18 γρ.
  • Φυτικές  Ίνες: 0 γρ.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr




Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.