Υλικά

  • 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 ποτήρι του νερού καλαμποκέλαιο
  • 1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 ποτήρι του νερού γάλα light
  • 3 βανίλιες
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 1 ποτήρι του νερού φρουκτόζη
  • 1 κουταλάκι μαργαρίνη ( για τη φόρμα )

Εκτέλεση

  1. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το λάδι, το χυμό πορτοκάλι, το γάλα, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το αλεύρι σιγά σιγά, αφήνοντας μια κουταλιά αλεύρι για τη φόρμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά για να ενωθούν τα υλικά και να γίνει ένας πολύ παχύς χυλός. Αν το μίγμα είναι πολύ αραιό προσθέτουμε λίγο αλεύρι, αν είναι πολύ σφιχτό αραιώνουμε με λίγο νερό.
  2. Βουτυρώνουμε με τη μια κουταλιά μαργαρίνη μια στρογγυλή φόρμα για κέικ και την αλευρώνουμε τινάζοντας το αλεύρι που περισσεύει.
  3. Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα  της ζύμης στη φόρμα. Σε ένα μπόλ βάζουμε δύο κουταλιές της σούπας από την υπόλοιπη ζύμη και ρίχνουμε το κακάο ανακατεύοντας πολύ καλά.
  4. Ρίχνουμε το μίγμα του κακάο στη φόρμα και από πάνω ρίχνουμε την υπόλοιπη ζύμη. Με ένα μαχαίρι ανακατεύουμε ελαφρά τη ζύμη κάνοντας ζίκ ζάκ για να ανακατευτεί το κακάο και ψήνουμε το κέικ στους 175 βαθμούς με αντιστάσεις για μία ώρα περίπου.
  5. 'Οταν ψηθεί το κέικ το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή σκόνη κακάο. (βλέπε μικρά μυστικά).


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Υλικά για 4 άτομα 

  • 3 μεγάλες πατάτες
  • 3 μελιτζάνες φλάσκες(όχι μακρόστενες)
  • 3 μεγάλα κολοκύθια
  • 1/2 κιλό κιμά από γαλοπούλα ή κοτόπουλο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτί ντομάτα ψιλοκομμένη
  • λίγο μπαχάρι
  • λίγο γαρύφαλλο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο ή σπορέλαιο

Για τη μπεσαμέλ

  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ light
  • 6-7 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 3 κουτλιές της σούπας τυρί ρεγκάτο light
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • άσπρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες,τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε κατά μήκος (οι φέτες να έχουν πάχος 0,5 - 1 εκατοστό). Πλένουμε τις φέτες, τις αλατίζουμε ελαφρά και τις αφήνουμε να στραγγίσουν.
  2. Σε ταψάκια βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τις φετούλες χωρίς να ακουμπάνε μεταξύ τους και αφού έχουν στραγγίσει καλά.
  3. Με ένα πινέλο αλείφουμε ελαφρά τις φέτες με σπορέλαιο και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά ή λίγο περισσότερο μέχρι να ψηθούν.
  4. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή σπορέλαιο. Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε ελαφρώς. Ρίχνουμε την ντομάτα, το γαρύφαλλο, το μπαχάρι, το αλάτι, το πιπέρ και λίγο νερό και αφήνουμε να βράσει για περίπου 45 λεπτά.
  5. Σε ένα πυρέξ ή αντικολλητικό ταψί τοποθετούμε τις φέτες πατάτας ώστε να σκεπαστεί η βάση του ταψιού, μετά βάζουμε το κολοκύθι και μετά τη μελιτζάνα. Από πάνω βάζουμε τον κιμά και τον απλώνουμε καλά. (Αν έχουμε περισσότερα υλικά κάνουμε 2 φορές την ίδια διαδικασία).
  6. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το εβαπορέ αραιωμένο με νερό σε ίδια αναλογία δηλαδά ένα κουτί εβαπορέ με ένα κουτί νερό. Προσθέτουμε το αλεύρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει.
  7. Ρίχνουμε πιπέρι, μοσχοκάρυδο, το τυρί και αλάτι προσέχοντας να μη γίνει αλμυρό. Ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να γίνει μια σχετικά σφιχτή μπεσαμέλ.
  8. Μόλις είναι έτοιμη τη ρίχνουμε στο ταψί και ψήνουμε το φαγητό στους 200 βαθμούς για 30-45 λεπτά.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.