Κυνήγι

Λαγός λαδορίγανη

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 1 λαγός
  • 4 λεμόνια
  • 1½ κούπα ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε το λαγό σε μερίδες.Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών και βάζουμε το λαγό να μαριναρισθεί για 3 ώρες γυρίζοντάς κατά διαστήματα και από την άλλα πλευρά.
  2. Σε ένα ταψί βάζουμε το λαγό, το λάδι, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και το μισό χυμό από το μαρινάρισμα.
  3. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσει το κρέας γυρίζοντας το κρέας κατά διαστήματα και περιβρέχοντας με τη σάλτσα του.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Ορτύκια με κόκκινη σάλτσα

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 ορτύκια
  • 1 κουτί ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό
  • αλεύρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε, πλένουμε τα ορτύκια και τα κόβουμε σε μερίδες.
  2. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα αλευρώνουμε.
    Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα ορτύκια να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  3. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το κρασί προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό.
  4. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πήξει η σάλτσα.
  5. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές ή πιλάφι.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Page 4 of 5

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.