Λαγός με σάλτσα

Υλικά

  • 1 λαγός μετρίου μεγέθους
  • 4 φετούλες μπέικον
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 κουτί ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι και πιπέρι

 

Υλικά για τη μαρινάδα

  • Λίγο σέλινο
  • Μαϊντανός
  • 1 πράσο κομμένο σε φέτες
  • 1/2 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 καρότο σε μικρά κομματάκια
  • Ξύδι και νερό

Εκτέλεση

  1. Σε μία λεκάνη βάζουμε το σέλινο, το μαϊντανό, το πράσο, το καρότο και το κρεμμύδι, τοποθετούμε και το λαγό καθαρισμένο και κομμένο σε μερίδες και το σκεπάζουμε με νερό και ξύδι σε ίσες αναλογίες. Αφήνουμε να μαριναριστεί για 10 ώρες τουλάχιστον.
  2. Για να τον μαγειρέψουμε, στραγγίζουμε καλά το κρέας, το αλευρώνουμε απαλά (το ταμπωνάρουμε) και τον τηγανίζουμε με ελαιόλαδο σε δυνατή ψωτιά, ώστε να ροδίσει καλά απ' όλες τις πλευρές.
  3. Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε λίγο τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο, προσθέτουμε το λαγό, και σβήνουμε με 2 ποτηράκια λευκό κρασί.
  4. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι και τόσο νερό ώστε να μισοσκπεαστεί  το κρέας και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά. Αν το κρασί μας είναι ελαφρύ, μπορούμε αντί για νερό να χρησιμοποιήσουμε το ίδιο κρασί ή μισό νερό μισό κρασί.
  5. Όταν το κρέας είναι έτοιμο το βγάζουμε σε μιά πιατέλα, ρίχνουμε το μπέικον στη σάλτσα και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Αν η σάλτσα μας είναι αρκετά αραιή, την αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας μέχρι να πήξει αρκετά και μετά ρίχνουμε το μπέικον.
  6. Σερβίρουμε το λαγό στην πιατέλα, αφού τον περιλούσουμε με τη σάλτσα και γαρνίροντας με κρουτόν, συνοδεύοντας με πατάτες τηγανητές ή ρύζι.

 

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.