Monday 27th of March 2017

e-syntages
fresh menu leftfresh menu right

 

Συνταγές
Μαγειρική
Γεύσεις
σοκολάτα συνταγες μαγειρικη σαλατα


Ζαρκάδι ψητό κατσαρόλας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 23
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Υλικά

  • 1 κιλό ζαρκάδι
  • 1 ποτήρι ξύδι
  • λίγη ζάχαρη
  • 5 κουταλιές αλεύρι
  • 5 κουταλιές βούτυρο
  • 1 κουταλιά σούπας ζωμός βοδινού
  • 1 ποτήρι νερό

Για τη μαρινάτα

  • 2 κρεμμύδια σε φέτες
  • 3 - 4 φύλλα δάφνης
  • 2 ρίζες σέλινο
  • 4 καρότα σε φέτες
  • 2 ποτήρια μαυροδάφνη
  • σπόροι από ρόδι
  • 1 κυδώνι
  • 1 ποτήρι λάδι
  • πιπέρι σε κόκκους
  • λίγο θυμάρι
  • λίγο δενδρολίβανο
  • 1 πορτοκάλι ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε το κρέας με ξύδι και το βάζουμε στη μαρινάτα για 12 ώρες.
  2. Αφαιρούμε το κρέας και τα λαχανικά, κρατώντας το ζωμό της μαρινάτας και τα σωτάρουμε με 3 κουταλιές βούτυρο μέχρι να μαραθούν.
  3. Βάζουμε στην κατσαρόλα το κρέας με το ζωμό της μαρινάτας και το νερό, αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη και το ζωμό βοδινού. Βράζουμε για 5 - 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 1 ώρα.
  4. Στην ίδια κατσαρόλα βράζουμε για 5 λεπτά και τα λαχανικά.
  5. Μόλις βράσουν βγάζουμε το κρέας και τα λαχανικά και κρατάμε το ζωμό.
  6. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε 2 κουταλιές βούτυρο, σωτάρουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το ζωμό που έχουμε κρατήσει. Βράζουμε ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  7. Σερβίρουμε το κρέας με τη σάλτσα του γαρνίροντας με τα λαχανικά.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Share

Δείτε επίσης !

» Ρολό με σπανάκι

Υλικά για 8 άτομαΓια τη ζύμη200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις2 αυγάαλάτιΓια τη γέμιση1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο150 γρ.[...]

» Καλώς ήρθατε στο e-syntages

 Επιλέξαμε και προτείνουμε για εσάς{loadposition epiloges} Σας καλωσορίζουμε στο e-syntages (οι συνταγές)  και σας ευχόμαστε καλή πλοήγηση και καλή[...]

» Μελομακάρονα

Υλικά1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις1½ φλυτζάνι καλαμποκέλαιο1/2 φλυτζάνι μαργαρίνη1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη2 κουταλάκια μπέικιν[...]

» Μελομακάρονα γεμιστά

Υλικά1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις1½ φλυτζάνι καλαμποκέλαιο1/2 φλυτζάνι μαργαρίνη1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη2 κουταλάκια μπέικιν[...]

» Σχετικά

 Σας καλωσορίζουμε στο e-syntages (οι συνταγές) ! Το e-syntages δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2009 και είναι το αποτέλεσμα της αγάπης μας για τη[...]

» Πιπεριές γεμιστές

Υλικά για 4 άτομα 4 μεγάλες πράσινες μακρόστενες πιπεριές4 κουταλιές της σούπας τυρί φέτα τριμμένο2 φέτες μπέικον (ψιλοκομμένες)Αλάτι,[...]

» Ψητό φαγκρί με αρωματικά και σάλτσα

Υλικά για 6 άτομα2 λεμόνια1 φαγκρί1 ματσάκι αρωματικά από μαιντανό,άνηθο και δεντρολίβανο4 με 5 κουταλιές ελαιόλαδο2 με 3 φύλλα δάφνης3[...]

» Ταλιατέλες με πιπεριές, μαύρες ελιές και κάπαρη

Υλικά για 4 άτομα400 γρ. ταλιατέλες1 κόκκινη πιπεριά1 πράσινη πιπεριά80 γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένες1 σκελίδα σκόρδο1[...]

» Ζαρκάδι με άσπρη αρωματική σάλτσα

Υλικά2 κιλά κρέας250 γρ βούτυροΓια τη σάλτσα1 κεφάλι σκόρδο5 κουταλιές της σούπας αλεύρι600 ml ξύδι70 ml άσπρο κρασί αρετσίνωτονερό5 φύλλα[...]

» Γουρουνόπουλο ψητό

Υλικά1 γουρουνόπουλο περίπου 10 κιλά1 ποτήρι λευκό κρασί1 φλυτζανάκι χυμό λεμονιού20 μαύρες ελιές2 κληματόβεργες2 ποτήρια λάδιαλάτι,[...]

» Ψητό αχλάδι με σάλτσα σοκολάτας και σουσάμι

Υλικά10 μέτρια αχλάδια10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη10 γαρύφαλλα2 ξύλα κανέλλαςΧυμός 1 μεγάλου λεμονιούΦλούδα 1 λεμονιού6-7 ποτήρια λευκό[...]

» Ψητό χοιρινό με κρασί πόρτο και πορτοκάλι

Υλικά για 10 - 12 μερίδες4 κιλά χοιρινό μπούτι χωρίς πέτσα2 πορτοκάλια κομμένα σε λεπτές φέτες20 γαρίφαλαΓια το γλασάρισμα1/2 φλυτζάνι[...]

» Μήλα με κουκουνάρι και μαυροδάφνη

Υλικά για 4 άτομα4 μήλα κίτρινα3 κουταλιές βούτυροχυμό ενός λεμονιού120 γρ. ζάχαρη80 γρ. κουκουνάρι6 κουταλιές μαυροδάφνη{loadposition[...]

» Ζαρκάδι ψητό

Υλικά για 6 άτομα2 κιλά μπούτι250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνηαλάτιπιπέριΓια τη μαρινάδαλίγα κλωνάρια σέλινολίγα κλωνάρια μαιντανό1 καρότο[...]

» Μελομακάρονα με σοκολάτα

Υλικά1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις1½ φλυτζάνι καλαμποκέλαιο1/2 φλυτζάνι μαργαρίνη1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη2 κουταλάκια μπέικιν[...]

Δοκιμάστε...

μάφινς-muffins-φράουλαςΥλικά 3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 400 γρ μαργαρίνη λιωμένη 4 αβγά 1 ½ φλιτζάνι...
χωριάτικες-χυλοπίτες-με-φέτα-μια-gourmet-εκδοχή-ενός-παραδοσιακού-πιάτουΥλικά για 4 άτομα 1 πακέτο χωριάτικες χυλοπίτες (περίπου 500γρ.) 1 βαθύ πιάτο τοματίνια (περίπου 20...
αγκιναρόψωμοΥλικά (για 1 καρβέλι) 400 γρ. καρδιές αγκινάρας (στραγγισμένες και ψιλοκομμένες) 2 φρέσκα...
κοτόπουλο-λεμονάτο-με-αποξηραμένα-σύκαΥλικά (Μερίδες 6) 1 στυμμένο λεμόνι 1/8 κούπας καστανή ζάχαρη 1/8 κούπας κόκκινο κρασί 1/6 κούπας...



 


Ψηφοφορίες

Πόσο συχνά καταναλώνετε κόκκινο... 114
Τι κάνετε για να διατηρήσετε... 87
Πόσο συχνά τρώτε ψάρι; 88
Βρίσκετε τις εκπομπές μαγειρικής: 87
Πόσο συχνά καταναλώνετε όσπρια; 116
Πόσο συχνά τρώτε φρούτα; 116
Προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα; 56
Ποιά από τις παρακάτω κουζίνες... 187

jVS by www.joomess.de.

Ψηφίστε

Πόσο συχνά καταναλώνετε κόκκινο κρέας;

Πόσο συχνά καταναλώνετε κόκκινο κρέας;

39
2-3 φορές την εβδομάδα
28
1-2 φορές το μήνα
23
3-4 φορές το μήνα
14
Σχεδόν καθημερινά
10
Δεν καταναλώνω κόκκινο κρέας
Add a new response!
» Go to poll »
5 Votes left

jVS by www.joomess.de.