Wednesday 18th of January 2017

e-syntages
fresh menu leftfresh menu right

 

Συνταγές
Μαγειρική
Γεύσεις
σοκολάτα συνταγες μαγειρικη σαλατα


Κυνήγι

Λαγός στιφάδο

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Λαγός στιφάδο

Υλικά

  • 1 λαγός περίπου 1,5 κιλό
  • 2,5 φλ. λευκό κρασί
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 750 γρ. κρεμμυδάκια
  • σέλινο, δάφνη, δενδρολίβανο, σκόρδο
  • 1 μικρό κουτί ντομάτες
  • αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, ξύδι, βούτυρο




Εκτέλεση

  1. Κόβετε ένα λαγό 1,5 κιλού περίπου σε μερίδες.
  2. Βράζετε για 5 λεπτά 2,5 φλ. άσπρο κρασί, 4 κουταλιές ξύδι, 1 καρότο και 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, δάφνη, σέλινο και δενδρολίβανο.
  3. Αφού κρυώσει το ρίχνετε στο λαγό.
  4. Αφήνετε στο ψυγείο για 12 ώρες.
  5. Σωτάρετε με 1/2 φλ. λάδι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και βάζετε μέσα τα κομμάτια του λαγού.
  6. Τα κοκκινίζετε και προσθέτετε το κρασί από τη σάλτσα, αφού το στραγγίσετε, 1 μικρό κουτί ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και λίγο σκόρδο.
  7. Αφήνετε να σιγοψηθεί για 90 λεπτά.
  8. Βράζετε για 10 λεπτά 750 γρ. κρεμμυδάκια και τα σωτάρετε με ½ φλ. βούτυρο. Τα ρίχνετε στο λαγό και αφήνετε να σιγοψηθούν για 40 λεπτά.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αγριογούρουνο με δαμάσκηνα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 7

Υλικά

  • 1½ κιλό κρέας αγριογούρουνου
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1½ φλυτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1 φλυτζάνι χυμός πορτοκαλιού
  • 1/2 κιλό δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 4 γαρύφαλλα
  • 1 φύλλο δάφνης

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και στραγγίζουμε το κρέας. Το κόβουμε σε μερίδες και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Το περιχύνουμε με το κρασί και το χυμό πορτοκαλιού, ρίχνουμε το πιπέρι, το φύλλο δάφνης θρυμματισμένο και τα γαρύφαλλα. Αφήνουμε το κρέας στη μαρινάτα το λιγότερο για 3 ώρες, γυρίζοντάς το αρκετές φορές.
  2. Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρέας αφού το έχουμε στραγγίσει από τη μαρινάτα.
  3. Το σωτάρουμε μέχρι να ασπρίσει και το σβήνουμε με τη μαρινάτα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και το αλάτι.
  4. Αφήνουμε να βράσει το φαγητό για άλλα 20 λεπτά περίπου και προσθέτουμε τη ζάχαρη ή όση ζάχαρη χρειαστεί αφού πρώτα δοκιμάσουμε.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δοκιμάστε...

φέτα-σαγανάκι-με-σάλτσα-ούζουΥλικά ½ κιλό φέτα κομμένη σε τετράγωνα κομμάτια (μέγεθος μιας παλάμης) Αλεύρι, νερό, ελαιόλαδο για...
ζύμη-για-τάρτεςΥλικά 2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2/3 φλυτζανιού του τσαγιού φρέσκο βούτυρο 1...
ξιφίας-μαριναρισμένοςΥλικά για 4 άτομα 700 γρ. φιλέτο ξιφία 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο χυμός 1 λεμονιού ξύσμα...
κρέπες-με-μήλαΥλικά 10 φύλλα κρέπας 5 μήλα 1 φλυτζ. βιτάμ 1/2 φλυτζ. ζάχαρη 1 φλυτζ. καρύδια χοντροκομμένα 1...



 


Ψηφοφορίες

Ποιά από τις παρακάτω κουζίνες... 184
Πόσο συχνά καταναλώνετε όσπρια; 112
Προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα; 54
Βρίσκετε τις εκπομπές μαγειρικής: 83
Πόσο συχνά τρώτε ψάρι; 84
Πόσο συχνά τρώτε φρούτα; 113
Τι κάνετε για να διατηρήσετε... 83
Πόσο συχνά καταναλώνετε κόκκινο... 109

jVS by www.joomess.de.

Ψηφίστε

Πόσο συχνά καταναλώνετε όσπρια;

Πόσο συχνά καταναλώνετε όσπρια;

62
2+ φορές την εβδομάδα
40
1 φορά την εβδομάδα
6
Σπάνια
4
Δεν τρώω όσπρια.
» Go to poll »
5 Votes left

jVS by www.joomess.de.