Monday 27th of March 2017

e-syntages
fresh menu leftfresh menu right

 

Συνταγές
Μαγειρική
Γεύσεις
σοκολάτα συνταγες μαγειρικη σαλατα


Κυνήγι

Λαγός στιφάδο

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Λαγός στιφάδο

Υλικά

  • 1 λαγός περίπου 1,5 κιλό
  • 2,5 φλ. λευκό κρασί
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 750 γρ. κρεμμυδάκια
  • σέλινο, δάφνη, δενδρολίβανο, σκόρδο
  • 1 μικρό κουτί ντομάτες
  • αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, ξύδι, βούτυρο




Εκτέλεση

  1. Κόβετε ένα λαγό 1,5 κιλού περίπου σε μερίδες.
  2. Βράζετε για 5 λεπτά 2,5 φλ. άσπρο κρασί, 4 κουταλιές ξύδι, 1 καρότο και 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, δάφνη, σέλινο και δενδρολίβανο.
  3. Αφού κρυώσει το ρίχνετε στο λαγό.
  4. Αφήνετε στο ψυγείο για 12 ώρες.
  5. Σωτάρετε με 1/2 φλ. λάδι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και βάζετε μέσα τα κομμάτια του λαγού.
  6. Τα κοκκινίζετε και προσθέτετε το κρασί από τη σάλτσα, αφού το στραγγίσετε, 1 μικρό κουτί ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και λίγο σκόρδο.
  7. Αφήνετε να σιγοψηθεί για 90 λεπτά.
  8. Βράζετε για 10 λεπτά 750 γρ. κρεμμυδάκια και τα σωτάρετε με ½ φλ. βούτυρο. Τα ρίχνετε στο λαγό και αφήνετε να σιγοψηθούν για 40 λεπτά.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αγριογούρουνο με δαμάσκηνα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 7

Υλικά

  • 1½ κιλό κρέας αγριογούρουνου
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1½ φλυτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1 φλυτζάνι χυμός πορτοκαλιού
  • 1/2 κιλό δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 4 γαρύφαλλα
  • 1 φύλλο δάφνης

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και στραγγίζουμε το κρέας. Το κόβουμε σε μερίδες και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Το περιχύνουμε με το κρασί και το χυμό πορτοκαλιού, ρίχνουμε το πιπέρι, το φύλλο δάφνης θρυμματισμένο και τα γαρύφαλλα. Αφήνουμε το κρέας στη μαρινάτα το λιγότερο για 3 ώρες, γυρίζοντάς το αρκετές φορές.
  2. Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρέας αφού το έχουμε στραγγίσει από τη μαρινάτα.
  3. Το σωτάρουμε μέχρι να ασπρίσει και το σβήνουμε με τη μαρινάτα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και το αλάτι.
  4. Αφήνουμε να βράσει το φαγητό για άλλα 20 λεπτά περίπου και προσθέτουμε τη ζάχαρη ή όση ζάχαρη χρειαστεί αφού πρώτα δοκιμάσουμε.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δοκιμάστε...

cheese-cake-light-pothriΥλικά για 6 άτομα 200 γρ τυρί κρέμα light 150 γρ κρέμα γάλακτος 150 γρ κρέμα γάλακτος light 1...
manjar-branco ΥλικάΓια την κρέμα 1 λίτρο γάλα 8 κουταλιές της σούπας cornflour 10 κουταλιές της σούπας...
πίτα-μπατσαρώ-θεσπρωτίαΥλικά 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια 1 ματσάκι άνηθο 1 ματσάκι μαϊντανό ½ κιλό σέσκουλα ½ κιλό...
κρέπες-κανελόνια-με-κιμάΥλικά 10 Φύλλα κρέπας Για τη γέμιση του κιμά 1/2 κιλό κιμά 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο 1 κουτί...



 


Ψηφοφορίες

Πόσο συχνά τρώτε ψάρι; 88
Ποιά από τις παρακάτω κουζίνες... 187
Τι κάνετε για να διατηρήσετε... 87
Πόσο συχνά καταναλώνετε όσπρια; 116
Πόσο συχνά τρώτε φρούτα; 116
Προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα; 56
Βρίσκετε τις εκπομπές μαγειρικής: 87
Πόσο συχνά καταναλώνετε κόκκινο... 114

jVS by www.joomess.de.

Ψηφίστε

Πόσο συχνά καταναλώνετε κόκκινο κρέας;

Πόσο συχνά καταναλώνετε κόκκινο κρέας;

39
2-3 φορές την εβδομάδα
28
1-2 φορές το μήνα
23
3-4 φορές το μήνα
14
Σχεδόν καθημερινά
10
Δεν καταναλώνω κόκκινο κρέας
Add a new response!
» Go to poll »
5 Votes left

jVS by www.joomess.de.