Sunday 26th of February 2017

e-syntages
fresh menu leftfresh menu right

 

Συνταγές
Μαγειρική
Γεύσεις
σοκολάτα συνταγες μαγειρικη σαλατα


Κυνήγι

Λαγός στιφάδο

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Λαγός στιφάδο

Υλικά

  • 1 λαγός περίπου 1,5 κιλό
  • 2,5 φλ. λευκό κρασί
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 750 γρ. κρεμμυδάκια
  • σέλινο, δάφνη, δενδρολίβανο, σκόρδο
  • 1 μικρό κουτί ντομάτες
  • αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, ξύδι, βούτυρο




Εκτέλεση

  1. Κόβετε ένα λαγό 1,5 κιλού περίπου σε μερίδες.
  2. Βράζετε για 5 λεπτά 2,5 φλ. άσπρο κρασί, 4 κουταλιές ξύδι, 1 καρότο και 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, δάφνη, σέλινο και δενδρολίβανο.
  3. Αφού κρυώσει το ρίχνετε στο λαγό.
  4. Αφήνετε στο ψυγείο για 12 ώρες.
  5. Σωτάρετε με 1/2 φλ. λάδι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και βάζετε μέσα τα κομμάτια του λαγού.
  6. Τα κοκκινίζετε και προσθέτετε το κρασί από τη σάλτσα, αφού το στραγγίσετε, 1 μικρό κουτί ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και λίγο σκόρδο.
  7. Αφήνετε να σιγοψηθεί για 90 λεπτά.
  8. Βράζετε για 10 λεπτά 750 γρ. κρεμμυδάκια και τα σωτάρετε με ½ φλ. βούτυρο. Τα ρίχνετε στο λαγό και αφήνετε να σιγοψηθούν για 40 λεπτά.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αγριογούρουνο με δαμάσκηνα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 7

Υλικά

  • 1½ κιλό κρέας αγριογούρουνου
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1½ φλυτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1 φλυτζάνι χυμός πορτοκαλιού
  • 1/2 κιλό δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 4 γαρύφαλλα
  • 1 φύλλο δάφνης

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και στραγγίζουμε το κρέας. Το κόβουμε σε μερίδες και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Το περιχύνουμε με το κρασί και το χυμό πορτοκαλιού, ρίχνουμε το πιπέρι, το φύλλο δάφνης θρυμματισμένο και τα γαρύφαλλα. Αφήνουμε το κρέας στη μαρινάτα το λιγότερο για 3 ώρες, γυρίζοντάς το αρκετές φορές.
  2. Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρέας αφού το έχουμε στραγγίσει από τη μαρινάτα.
  3. Το σωτάρουμε μέχρι να ασπρίσει και το σβήνουμε με τη μαρινάτα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και το αλάτι.
  4. Αφήνουμε να βράσει το φαγητό για άλλα 20 λεπτά περίπου και προσθέτουμε τη ζάχαρη ή όση ζάχαρη χρειαστεί αφού πρώτα δοκιμάσουμε.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δοκιμάστε...

γαριδοτυροπιτάκιαΥλικά για 30 Γαριδοτυροπιτάκια 1½ φλυτζάνι γαρίδες χωρίς κέλυφος 2 κουτ. σούπας κρεμμύδι...
τυρόπιτα-σκοπέλουΥλικάΓια το φύλλο 1 κιλό σταρένιο αλεύρι 1 κουταλιά της σούπας λάδι 1 κουταλιά του γλυκού...
κοτόπουλο-με-μανιτάριαΥλικά 120-150γρ (ωμό) ή 120γρ ψημένο κοτόπουλο 250γρ μανιτάρια 30γρ κρεμμύδι χυμό ενός μέτριου...
αρνάκι-λαδορίγανη-στο-φούρνο Υλικά 1,5 κιλό αρνί 1 φλ. λάδι 2 λεμόνια 1 κουταλιά ρίγανη αλάτι και...



 


Ψηφοφορίες

Τι κάνετε για να διατηρήσετε... 84
Βρίσκετε τις εκπομπές μαγειρικής: 84
Πόσο συχνά καταναλώνετε όσπρια; 113
Πόσο συχνά καταναλώνετε κόκκινο... 112
Προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα; 55
Πόσο συχνά τρώτε φρούτα; 115
Ποιά από τις παρακάτω κουζίνες... 186
Πόσο συχνά τρώτε ψάρι; 86

jVS by www.joomess.de.

Ψηφίστε

Τι κάνετε για να διατηρήσετε τη σιλουέτα σας;

Τι κάνετε για να διατηρήσετε τη σιλουέτα σας;

1
33
Προσέχω να μην το παρακάνω
2
19
Τίποτα το ιδιαίτερο
3
13
Διατροφή με διατροφολόγο
4
10
Γυμναστική / Αθλητισμό
5
8
Διατροφή με λίγες θερμίδες
6
1
Διαίτες express από φίλους / περιοδικά
Add a new response!
» Go to poll »
3 Votes left

jVS by www.joomess.de.