Κρεατικά - Χοιρινό

Χοιρινό με μπύρα

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μερίδες
  • 1 μικρό κουτάκι μπύρας
  • 1½ κουταλιά μέλι
  • 1½ κουταλιά μουστάρδα
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το χοιρινό. Ρίχνουμε πιπέρι και σβήνουμε με τη μπύρα και στη συνέχεια αφήνουμε να βράση για 20 λεπτά.
  2. Αναμιγνύουμε το μέλι, τη μουστάρδα και το σκόρδο, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με λίγο αλάτι και αφήνουμε να βράσει το φαγητό έως ότου μαλακώσει το κρέας και δέσει η σάλτσα.
  3. Συνοδεύεται ιδανικά από ρύζι ή πατάτες.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Xοιρινό φιλέτο με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος

Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γρ. φιλέτο χοιρινό
  • 220 γρ. τριμμένο ξερό ψωμί
  • 2 αβγά χτυπυμένα
  • μια σκελίδα σκόρδο
  • ξύσμα μισού λεμονιού
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. μανιτάρια
  • 1 φλυτζάνι του καφέ κρασί Μαδέρα
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το φιλέτο διαγώνια σε φέτες πάχους 1 εκ. και τις χτυπάμε με το ειδικό εργαλείο για να γίνουν επίπεδες. Σ'ένα μπώλ ανακατεύουμε το τριμμένο ψωμί με το ξύσμα λεμονιού. Περνάμε το κρέας από τα αβγά
  2. και το ψωμί για να παναριστούν.
  3. Λιώνουμε σ'ένα τηγάνι τα 40 γρ. βουτύρου και τηγανίζουμε τα φιλέτα.
  4. Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σ'ένα άλλο τηγάνι και σωτάρουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φετούλες και το σκόρδο λιωμένο. Προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί η μισή ποσότητα του κρασιού. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνουμε για λίγο στη φωτιά.
  5. Τέλος βάζουμε το φιλέτο σ'ένα πιάτο και πάνω βάζουμε τα μανιτάρια.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.