Κρεατικά - Χοιρινό

Χοιρινό µε σκόρδο

Υλικά για 4 άτοµα

  • 1 κιλό χοιρινό (κατά προτίµηση µπούτι)
  • 1 κούπα λάδι για σοτάρισµα
  • 4-7 σκελίδες σκόρδο (ανάλογα µε το πόσο δυνατό το θέλεις)
  • 6 κ.σ. καυτερή µουστάρδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα µαύρο και πράσινο πιπέρι
  • 1/2 κούπα νερό
  • 4 ποτήρια λευκό ξηρό κρασί
  • 12-15 σπόροι µάραθου
  • 1 χούφτα δεντρολίβανο

Εκτέλεση

  1. Με ένα µαχαίρι ανοίγεις τρύπες στο χοιρινό και τις γεµίζεις µε µουστάρδα, σκόρδο, σπόρους µάραθου, δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. Σοτάρεις το κρέας στο λάδι, προσθέτεις 2-3 κουταλιές νερό, 2 ποτήρια κρασί και το αφήνεις να βράσει για 15 λεπτά. Κατόπιν το βγάζεις από τη φωτιά και το αλείφεις µε µουστάρδα.
  2. Το βάζεις σε προθερµασµένο φούρνο, στους 170 βαθµούς, και το ψήνεις για 2 ώρες προσθέτοντας κάθε τόσο κρασί και γυρίζοντάς το πολλές φορές. Όταν έχει ψηθεί, το αλείφεις πάλι µε µουστάρδα, δυναµώνεις τη θερµοκρασία στους 250 βαθµούς για 5 λεπτά, το περιχύνεις µε το υπόλοιπο κρασί και το γυρίζεις ακόµα µια φορά.
  3. Εµένα µου αρέσει να το σερβίρω µε ζυµαρικά, αλλά εσύ µπορείς να επιλέξεις το συνοδευτικό της αρεσκείας σου.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Μπριζόλα χοιρινή λαιμού μαριναρισμένη

Μπριζόλα χοιρινή λαιμού μαριναρισμένη

Υλικά για 4 μερίδες

  • Τριμμένη φλούδα και χυμός από μισό πορτοκάλι
  • 50 ml ηλιέλαιο
  • 4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι , Αλάτι
  • Σακούλα κατάψυξης

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε τη φλούδα και το χυμό πορτοκάλι με το λάδι.
  2. Πλύνετε καλά τις μπριζόλες, στεγνώστε τες και τοποθετήστε τες μαζί με τη μαρινάδα σε μιασακούλα κατάψυξης. Σφραγίστε την και αφήστε τις μπριζόλες να μαριναριστούν στο ψυγείο κατά τη διάρκεια της νύχτας.
  3. Πριν απότο ψήσιμο στραγγίστε τις μπριζόλες.
  4. Ψήστε τες για 6-8 λεπτά και από τις δύο πλευρές, προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

 

 

Διατροφικές Πληροφορίες:

Θερμίδες: περ. 503kcal/2106kJ, Πρωτεϊνη: 33 g, Λίπος: 36g, Υδατάνθρακες: 3 g

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.