Κρεατικά - Χοιρινό

Σουβλάκια χοιρινά με λαχανικά και γλυκο-πικάντικη σος με ουίσκι

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό κρέας κομμένο σε κομματάκια
  • 2 πράσινες πιπεριές χοντροκομμένες
  • 2 κόκκινες πιπεριές χοντροκομμένες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • αλάτι, μίγμα μπαχαρικών για μπάρμπεκιου
  • καλαμάκια για σουβλάκια


Για τη μαρινάδα

  • 3 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 2 ποτηράκια κόκκινο κρασί
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο


Για τη σος

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (ή 3 κουταλιές της σούπας αποξηραμένο κρεμμύδι – θα το βρείτε στα μπαχαρικά)
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ταμπάσκο
  • 4 κουταλιές της σούπας κόκκινο ξύδι
  • 4 κουταλιές της σούπας worcestershire sauce
  • ½ φλιτζάνι ουίσκι
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • 2 φλιτζάνια μαύρη ζάχαρη
  • 2 κύβους βοδινού

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε σε ένα τάπερ τα υλικά της μαρινάδας και ρίχνετε μέσα τα κομμάτια του κρέατος. Αφήνετε να μαριναριστεί για περίπου 12 ώρες, ανακινώντας κατά διαστήματα το τάπερ ώστε η μαρινάδα να καλύπτει όλο το κρέας.
  2. Περνάτε σε καλαμάκια εναλλάξ κομματάκια κρέατος, πιπεριών και κρεμμυδιού, φροντίζοντας να ξεκινάτε και να τελειώνετε με πιπεριά. Πασπαλίζετε τα σουβλάκια με λίγο αλάτι και μίγμα για μπάρμπεκιου και τα βάζετε να ψηθούν (ιδανικά σε κάρβουνα).
  3. Εντωμεταξύ ετοιμάζετε τη σος: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα βάζετε να βράσουν. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και μόλις πάρουν την πρώτη βράση, χαμηλώνετε αρκετά τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσουν για περίπου 30 λεπτά (μέχρι η σάλτσα σας να αρχίζει να πήζει).
  4. Σερβίρετε τη σος σε μπολάκια δίπλα από τα σουβλάκια. Συνοδεύονται πολύ ωραία με ψητές, ολόκληρες πατάτες.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Μπριζόλες μαριναρισμένες

Υλικά
4 χοιρινές μπριζόλες

Παρακάτω θα δώσουμε διάφορες μαρινάδες, ώστε να επιλέξετε αυτή που ταιριάζει καλύτερα στις δικές σας γευστικές προτιμήσεις. Οι χοιρινές και οι μοσχαρίσιες μπριζόλες χρειάζονται τουλάχιστον 12 ώρες μαρινάρισμα (το κοτόπουλο περίπου 4 ώρες ενώ το ψάρι 2 ώρες).  Φροντίστε πριν τοποθετήσετε το κρέας μέσα στη μαρινάδα σας να την έχετε ανακατέψει καλά ώστε να ενωθούν τα υλικά και τα αρώματά τους.  Βάλτε τη μαρινάδα σας σε ένα μεγάλο τάπερ το οποίο θα χωρέσει τόσο τη μαρινάδα όσο και το κρέας σας, σκεπάστε το και αφήστε το μέσα στο ψυγείο. Ανακινήστε το τάπερ ανά τακτά διαστήματα ώστε να μεταφέρεται σε όλα τα μέρη του κρέατος.  

Μαρινάδα #1

  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 3 λιωμένες σκελίδες σκόρδου
  • 2 κουταλάκια του γλυκού θυμάρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού βασιλικό
  • 3 κλωνάρια ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού


Μαρινάδα #2

  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού λευκό ξύδι
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού λευκή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη μουστάρδας
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

Μαρινάδα #3

  • 4 φλιτζάνια ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα
  • ½ φλιτζάνι σόγια σος
  • 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι


Μαρινάδα #4

  • 2 φλιτζάνια μπύρα
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κόκκους μαύρου πιπεριού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού δενδρολίβανο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • χυμός και ξύσμα ενός πορτοκαλιού


Μαρινάδα #5

  • 1 λίτρο κόκκινο ξηρό κρασί
  • ½ λίτρο μπράντι (κονιάκ)
  • 1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια θυμάρι


Μαρινάδα #6

  • 3-4 κλαδάκια βασιλικό φρέσκο
  • 3-4 κλαδάκια φρέσκο μαϊντανό
  • 3-4 φύλλα δυόσμου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • χυμό ενός λεμονιού
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.