Carne Gizado: Βραστό κρέας με λαχανικά

 

Υλικά

  • 1 κιλό κρέας σε κομματάκια ( χοιρινό ή μοσχάρι)
  • 4-5 άσπρες πατάτες
  • 1 κιλό ρίζα μανιόκα (mandioca ή cassava)
  • 3 μέτριες γλυκοπατάτες
  • 3 πράσινες μπανάνες
  • 3 κρεμμύδια
  • Αλάτι, σκόρδο, ξύδι, φύλλα δάφνης, πιπέρι (για το μαρινάρισμα)
  • πάπρικα

Εκτέλεση

  1. Πλύντε και καθαρίστε το κρέας από περισσεύματα λίπους και μαρινάρετέ το με το αλάτι, σκόρδο, ξύδι, δάφνη, πιπέρι αφήνοντάς το στο ψυγείο όλο το βράδυ.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάλτε το μαριναρισμένο κρέας με 3 κρεμμύδια και ½ κούπας λάδι. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  3. Βάλτε όλα τα λαχανικά στην κατσαρόλα με το κρέας καλύπτοντας με νερό. Μαγειρέψτε έως ότου να γίνουν τα λαχανικά.
  4. Πασπαλίστε με αλάτι, σκόρδο, δάφνη, πάπρικα και πιπέρι.

 

Πηγή: www.asante.gr
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.