Κρεατικά - Χοιρινό

Μαρινάδες για χοιρινό

Αφήστε τις μπριζόλες για τουλάχιστον 6 ώρες μέσα στη μαρινάδα ώστε να πάρουν τις μυρωδιές της μαρινάδας και να μαλακώσει το κρέας (υλικά για 3-4 μέτριες μπριζόλες).

Μαρινάδα με κρασί και κόλιανδρο

  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοπανισμένους σπόρους κόλιανδρου
  • 1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι σε κόκκους

 


Μαρινάδα με πορτοκάλι και μέλι

  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 
Μαρινάδα με μπύρα και κρεμμύδι

  • 1 ποτήρι μπύρα
  • 2 κρεμμύδια σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

 
Μαρινάδα με ρίγανη και μαϊντανό

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
  • 1 κουταλιά του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό

 

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Γιορτινό ψαρονέφρι με κάστανα

Γιορτινό ψαρονέφρι με κάστανα
 

Υλικά

  • 1 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 500γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 μερίδα ζωμό βοδινού (κύβο ή
  • Αλάτι, πιπέρι

 


Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και μαζί με το λάδι προσθέστε το δεντρολίβανο για να αρωματιστεί το λάδι. Μετά από 1-2 λεπτά αφαιρέστε το δεντρολίβανο.
  2. Προσθέστε τα κομμάτια από το ψαρονέφρι μέχρι να ροδίσoυν ελαφρώς. Όταν ροδίσουν προσθέστε και το κρεμμύδι.
  3. Ύστερα προσθέστε το κορν φλάουρ, αφού πρώτα το έχετε ανακατέψει με ελάχιστο νερό, και ανακατέψτε.
  4. Σβήστε με το κρασί και περιμένετε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε το ζωμό αφού πρώτα τον έχετε αραιώσει σε ζεστό νερό. Θα πρέπει το νερό να καλύψει το κρέας.
  5. Προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι και αφήστε το κρέας να σιγοβράσει περίπου 1 ώρα. Κατά τη διάρκεια μπορείτε να προσθέτετε λίγο ακόμα ζωμό αν χρειαστεί.
  6. Τέλος βάζετε τα βρασμένα κάστανα στο φαγητό και ανακινείτε προσεκτικά την κατσαρόλα. Αφήνετε για ακόμα 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά να δέσει η σάλτσα.
  7. Συνοδεύεται υπέροχα με καστανό ρύζι και ένα ποτήρι λευκό κρασί.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

 

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.