Κρεατικά - Μοσχάρι / Βοδινό

Μοσχάρι Barbecue

Υλικά (Μερίδες συνταγής 6)

  • 1/3 κούπας ketchup με λιγότερη ζάχαρη
  • 1/3 κούπας barbecue sauce
  • 1/8 κούπας καστανή ζάχαρη
  • 1/8 κούπας κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά σούπας Worcestershire sauce
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ¼ κουταλιά γλυκού τριμμένο σκόρδο
  • 850 γρ. άλιπο φιλέτο μοσχαριού

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπωλ αναμείξτε την κέτσαπ, τη barbecue sauce, την καστανή ζάχαρη, το κόκκινο κρασί, τη μουστάρδα και τη  Worcestershire sauce και κατόπιν προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο.
  2. Ψήστε το φιλέτο μοσχαριού σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 6-8 ώρες. Εν συνεχεία μεταφέρετε το μοσχάρι σε αντικολλητικό σκεύος και ρίξτε το μείγμα barbecue.
  3. Αφήστε το στη φωτιά για λίγα λεπτά και αφαιρέστε το μοσχάρι με τη sauce του. Σερβίρετε με λίγο καστανό ρύζι ή ψητά λαχανικά.


Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

  • Μερίδα:  1/6 συνταγής
  • Θερμίδες: 265 kcal
  • Πρωτεΐνη:  19,5 γρ.
  • Υδατάνθρακες: 13,5 γρ.
  • Λίπος: 15 γρ.
  • Φυτικές  Ίνες: 0,4 γρ.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Μοσχαράκι Προκάδο

Υλικά (4 άτομα)

  • 1 κιλό μοσχάρι σε φέτες περασμένο στη μηχανή του σνίτσελ
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, γαρίφαλο τριμμένο και κανέλα

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύω σε ένα σκεύος λίγο ελαιόλαδο με τον μαϊντανό και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνω το κρέας και ρίχνω επίσης λίγο γαρίφαλο και κανέλα.  Στη συνέχεια απλώνω το μείγμα του μαϊντανού πάνω στο κρέας και ρίχνω από πάνω το τριμμένο τυρί. Τυλίγω τις φέτες κρέατος σε ρολά και τα κλείνω με μια οδοντογλυφίδα. Σε ένα τηγάνι βάζω λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζω ελάχιστα τα ρολά γύρω-γύρω.
  2. Σε μια κατσαρόλα που έχω ζεστάνει λίγο ελαιόλαδο μεταφέρω τα ρολά και συνεχίζω το μαγείρεμα. Προσθέτω το κρεμμύδι, κανέλλα, γαρίφαλο, αλάτι, πιπέρι και το κρασί και σκεπάζω την κατσαρόλα. Μετά από λίγα λεπτά ρίχνω τις ντομάτες και τον πελτέ, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και 1 κουταλάκι ζάχαρη και χαμηλώνω θερμοκρασία. Αφήνω το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 40 λεπτά.
  3. Σερβίρω αφαιρώντας τις οδοντογλυφίδες. Συνοδεύω με πουρέ.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.