Κρεατικά - Μοσχάρι / Βοδινό

Μοσχάρι τουρλού

Yλικά για 6 άτομα

  • 1 κιλό μοσχάρι
  • 500 γρ πατάτες χοντροκομμένες
  • 500 γρ καρότα χοντροκομμένα
  • 3 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το κρέας μαζί με όλα τα λαχανικά, το ελαιόλαδο και μισό λίτρο νερό να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 ώρες. Στη συνέχεια βγάζετε το κρέας και περνάτε τα λαχανικά στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές. Ρίχνετε τον πουρέ λαχανικών στην κατσαρόλα και προσθέτετε το γάλα. Αφήνετε να πάρει 2-3 βράσεις.
  2. Σερβίρετε σε ένα πιάτο τη σούπα και το κρέας σε μικρά κομμάτια. Προαιρετικά, ρίξτε λίγες σταγόνες λεμονιού και χοντροκομμένο πιπέρι.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr



Μοσχάρι στιφάδο

Υλικά

  • 1 ½ κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες (8 μερίδες περίπου)
  • 1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 250 ml χυμό ντομάτας
  • 1 ½ κιλό μικρά κρεμμύδια για στιφάδο καθαρισμένα
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • ½ φλιτζάνι ξίδι μπαλσάμικο
  • 2 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κοφτή κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε το μοσχάρι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτετε τόσο νερό ώστε μόλις να το καλύπτει. Το αφήνετε να βράσει για περίπου 40 λεπτά, αφαιρώντας τον αφρό που θα βγάζει κατά διαστήματα.
  2. Όταν το κρέας θα έχει μαλακώσει αρκετά, ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα τις ντομάτες, τον χυμό, τη ζάχαρη και πιπέρι και προσθέτετε, αν χρειάζεται, λίγο νερό ώστε μόλις να καλύπτει και πάλι το κρέας. Μόλις πάρει μια βράση σπρώξτε το κρέας από τη μια πλευρά και από την άλλη αδειάστε τα κρεμμυδάκια.
  3. Μαζί με τα κρεμμυδάκια προσθέστε τη δάφνη, την κανέλλα, το ξίδι, το κρασί, το ελαιόλαδο και αλάτι. Αφήστε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για άλλα 45 λεπτά με μία ώρα. Προσοχή! Για να ανακατέψετε το φαγητό θα κουνάτε την κατσαρόλα σε ημικύκλια και δε θα χρησιμοποιήσετε κάποιο κουτάλι ή πιρούνι για να μη διαλυθούν τα κρεμμυδάκια.
  4. Το φαγητό είναι έτοιμο όταν θα έχει χυλώσει η σάλτσα του, θα έχει μαλακώσει εντελώς το κρέας και τα κρεμμυδάκια θα έχουν βράσει, χωρίς όμως να διαλυθούν. Κατά τη διάρκεια ψησίματος να έχετε το νου σας να έχει πάντα ζουμάκι, το οποίο πρέπει προς το τέλος να ελαττωθεί σχεδόν στο μισό.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.