Κρεατικά - Μοσχάρι / Βοδινό

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με ντομάτες και μαύρες ελιές

Υλικά για 6 άτομα

  • 6 μοσχαρίσιες μπριζόλες
  • 4 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ελιές ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε ένα τηγάνι τις μπριζόλες μαζί με το ελαιόλαδο και τις αφήνετε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, σε μέτρια φωτιά. Τις βάζετε σε ένα πυρέξ.
  2. Στο ίδιο τηγάνι που είχατε τις μπριζόλες ρίχνετε το σκόρδο, τις ελιές, τη ντομάτα, το κρασί, αλάτι και πιπέρι. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 10-15 λεπτά και ρίχνετε και πάλι στο τηγάνι τις μπριζόλες.
  3. Τις αφήνετε να σιγοβράσουν μαζί με τη σάλτσα για περίπου 10 λεπτά και σερβίρετε μαζί με ρύζι ή πουρέ.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Μοσχαρίσια φιλετάκια με μυρωδικά

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 μοσχαρίσια φιλετάκια (περίπου 200 γρ. το καθένα ωμά)


Για τις ροδέλες αρωματικών:

  • 4 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη (που θα έχετε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 κουταλάκι ξύσμα λάιμ ή λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας πολύ ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1 κουταλιά της σούπας πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κουταλιά της σούπας πολύ ψιλοκομμένο βασιλικό
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε καλά τη μαργαρίνη με όλα τα μυρωδικά σε ένα μπολ. Πάρτε ένα μικρό κομμάτι αντικολλητικό χαρτί κουζίνας ή διαφανή μεμβράνη. Βάλτε το μίγμα μυρωδικών και μαργαρίνης στο εσωτερικό και τυλίξτε έτσι ώστε να σχηματίσετε έναν μικρό κύλινδρο. Βάλτε το στην κατάψυξη.
  2. Ψήστε τα φιλετάκια στο φούρνο (ή ακόμα καλύτερα στη σχάρα). Σερβίρετε το κάθε φιλετάκι βάζοντας από πάνω μια χοντρή ροδέλα αρωματικής μαργαρίνης. Συνοδέψτε με φρέσκια πράσινη σαλάτα και κομμάτια λιαστής ντομάτας!


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.