Φιλέτο μοσχαρίσιο με μανιτάρια και κρασί

Υλικά (Μερίδες συνταγής 4)

  • 4 φιλέτα μοσχαριού χωρίς το λίπος (180 γρ. το καθένα)
  • Αλάτι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κούπες φρέσκα μανιτάρια τεμαχισμένα
  • ¾ κούπας ροζέ κρασί
  • ¼ κούπας μπαλσάμικο
  • ¼ κούπας ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμύδι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Πασπαλίστε τα φιλέτα με αλάτι και πιπέρι και κατόπιν τοποθετήστε τα σε αντικολλητικό σκεύος όπου έχετε ρίξει 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και ψήστε τα σε μέτρια φωτιά.
  2. Μόλις κοκκινίσουν βάλτε τα στο φούρνου για περίπου 15 λεπτά.
  3. Εν τω μεταξύ, ρίξτε 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκεύος και ψήστε τα μανιτάρια.
  4. Προσθέστε μετά από 5 λεπτά το κρασί και μετά από άλλα 5 λεπτά προσθέστε το μπαλσάμικο. Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο προσθέστε αλάτι, πιπέρι και το κρεμμύδι. Περιχύστε τα φιλέτα με τη σως που φτιάξατε και σερβίρετε.


Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

  • Μερίδα: ¼ συνταγής
  • Θερμίδες:  381 kcal
  • Πρωτεΐνη: 25 γρ.
  • Υδατάνθρακες: 10,1 γρ.
  • Λίπος:  21 γρ.
  • Φυτικές  Ίνες: 0,6 γρ.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.