Μοσχαράκι Μπουργκινιόν (Bourguignon)

Υλικά (Mερίδες 2 / Θερμίδες ανά μερίδα: 460 kcals)

  • 1/2 κιλό μοσχάρι σε κύβους (σπάλα)
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 καρότα κομμένα σε χοντρές ροδέλες,
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους,
  • 2 μεγάλες ψιλοκομμένες τομάτες
  • 1/2 φλιτζάνι μανιτάρια κονσέρβας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 1/2 ποτήρια ζωμός λαχανικών
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ροδίστε το μοσχαράκι στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει ομοιόμορφο χρώμα.
  2. Προσθέστε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, τα καρότα και το φύλλο δάφνης και ανακατέψτε με ξύλινη κουτάλα για λίγα λεπτά.
  3. Σβήστε με το κρασί.
  4. Προσθέστε την τομάτα, το πιπέρι και λίγο αλάτι.
  5. Καλύψτε το φαγητό με τον ζωμό λαχανικών και βράστε για 1 ώρα περίπου σε μέτρια φωτιά.


Ανδρουλάκη Καλλιόπη
Διατροφολόγος Διαιτολόγος
Καθηγήτρια ΤΕΙ Κρήτης

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.