Κρεατικά - Αρνί / Κατσίκι

Μαγειρίτσα κοκκινιστή

Υλικά

  • 1 συκωταριά αρνίσια
  • έντερα, πατσάς, ποδαράκια από το αρνί
  • 1 φλυτζάνι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 φλυτζάνι από διάφορα μυρωδικά (μαϊντανό, δυόσμο, φρέσκια ρίγανη, μάραθο)
  • 1 φλυτζάνι χυμός ντομάτας
  • 2 αυγά
  • χυμός 1 λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε σχολαστικά τη συκωταριά και όποιο άλλο κομμάτι του αρνιού διαθέτουμε από αυτά που αναφέρονται. Πλένουμε πολύ προσεκτικά και τα αντεράκια, γυρίζοντάς τα το μέσα έξω.
  2. Τα βάζουμε όλα και τα ζεματίζουμε και μετά πετάμε το νερό. Τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε με φρέσκο νερό να βράσουν.
  3. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα υπόλοιπα μυρωδικά και προσθέτουμε τη ντομάτα. Τα αφήνουμε να πάρουν μία με δύο βράσεις.
  4. Όταν η συκωταριά βράσει αρκετά, προσθέτουμε τη σάλτσα με τα μυρωδικά (το νερό μέσα στην κατσαρόλα πρέπει να είναι λίγο, αλλιώς αφαιρούμε όσο χρειάζεται).
  5. Τα αφήνουμε όλα μαζί να βράσουν για λίγη ώρακαι μόλις είναι έτοιμα, αυγοκόβουμε τη σούπα.



Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Παραδοσιακή Μαγειρίτσα

Υλικά

  • 1 συκωταριά (αρνίσια)
  • έντερα αρνίσια
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 2 μαρούλια ψιλοκομμένα
  • 10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ρύζι
  • 3 αυγά
  • 2 λεμόνια
  • άνηθος, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε σχολαστικά τα έντερα και την συκωταριά και τα ζεματίζουμε σε καυτό νερό. Αφού πάρουν βράση τα ψιλοκόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  2. Σε μια κατσαρόλα με ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, ξερά και φρέσκα και στην συνέχεια προσθέτουμε τα κομμάτια της συκωταριάς και τα έντερα.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μαρούλια, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
  4. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά προσθέτοντας 4 φλυτζάνια νερό.
  5. Μόλις βράσουν προσθέτουμε το ρύζι και σβήνουμε την φωτιά αφού βράσει και το ρύζι.
  6. Χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα.
  7. Προσθέτουμε τους κρόκους στην μαρέγκα και χτυπάμε και σιγά σιγά με το χυμό των λεμονιών. Προσθέτουμε λίγο λίγο με ένα κουτάλι το ζουμί από την μαγειριτσα χτυπώντας γρήγορα και συνεχώς για να μην κόψει.
  8. Αφού έχουμε προσθέσει αρκετό για να ζεσταθεί το μείγμα, ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα ανακατεύοντας ελαφρά για να πάει το αυγολέμονο παντού.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.