Φρυγαδέλια

Υλικά

  • 1 μεγάλη αρνίσια μπόλια
  • 1 αρνίσιο συκώτι
  • 4 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 1/2 φλυτζάνι τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το συκώτι σε μικρά κομματάκια και το βάζουμε σε ένα μπολ, όπου προσθέτουμε το σκόρδο, το μαϊντανό, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
  2. Ζεματίζουμε τη μπόλια και την απλώνουμε καλά στο τραπέζι, όπου βγάζουμε και πετάμε τα χοντρά και σκληρά μέρη της.
  3. Κόβουμε τη μπόλια σε μακρόστενα κομμάτια και σε κάθε ένα τοποθετούμε 1 κουταλάκι γέμιση (κατά μήκος) και δίνουμε μακρόστενο σχήμα. Στη συνέχεια τυλίγουμε.
  4. Τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  5. Σβήνουμε με λεμόνι.

Αν θέλουμε μπορούμε να τα ψήσουμε για 35 - 40 λεπτά στους 200 βαθμούς, γυρίζοντας μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις πλευρές. Σερβίρουμε σε πιατέλα με κομμένο λεμόνι.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.