Κατσικάκι στη γάστρα με γιαούρτι

Υλικά

  • 6 κιλά κατσίκι
  • 6 αυγά
  • ½ γιαούρτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • χυμό ενός λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το κατσίκι στη γάστρα να ψηθεί, αφού προηγουμένως μπήξουμε το σκόρδο (μικρά κομματάκια) σε διάφορα σημεία του κατσικιού, το αλατίσουμε και το πιπερώσουμε.
  2. Περιχύνουμε με το λεμόνι. Χτυπάμε τα αυγά μαρέγκα και ρίχνουμε το γιαούρτι λίγο - λίγο ώστε να γίνει ένας χυλός. Παίρνουμε με βαθιά κουτάλα το ζουμί από το κατσίκι και αραιώνουμε τον χυλό (αυγά-γιαούρτι).
  3. Ρίχνουμε τον αραιωμένο χυλό γύρω-γύρω από το κατσίκι και το ψήνουμε  για 20΄ λεπτά περίπου. Ο χυλός σφίγγει και όταν κρυώσει κόβουμε μερίδες (τετράγωνα κομμάτια).

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.