Αρνίσια μπουτάκια με σκόρδο, κεφαλοτύρι και μυρωδικά

Υλικά

  • 2 αρνίσια μπουτάκια ξεκοκαλισμένα
  • 1/2 φλυτζάνι μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλυτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κλαδάκια φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
  • 300 γρ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κυβάκια
  • 2 κουτ. σούπας κρασί (ξηρό)
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, το τυρί, το μάραθο, τον άνηθο, το δενδρολίβανο, το σκόρδο και το κρασί. Ρίχνουμε και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.
  2. Ανοίγουμε τα μπουτάκια του αρνιού και λαδώνουμε με ένα πινέλο.
  3. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Με ένα κουτάλι, γεμίζουμε κατά μήκος τα δύο μπούτια με τη γέμιση.
  4. Τυλίγουμε σε ρολό (όσο μπορούμε) και στη συνέχεια ράβουμε ώστε να μην βγει η γέμιση.
  5. Λαδώνουμε τα μπούτια και απο το εξωτερικό μέρος και αλατοπιπερώνουμε.
  6. Τυλίγουμε χωριστά σε δύο μεγάλες λαδόκολλες και τις δένουμε στις άκρες.
  7. Τοποθετούμε σε ρηχό ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς για 2 ώρες και 15 λεπτά, έως ότου το κρέας μελώσει και ψηθεί καλά.
  8. Στη συνέχεια βγάζουμε τις λαδόκολλες, κόβουμε σε φέτες, τοποθετούμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με το ζωμό από τις λαδόκολλες.

Συνοδεύεται ιδανικά με πράσινη σαλάτα.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.