Κουλούρια - Μπισκότα

Μπισκότα με φιστίκια Αιγίνης

Υλικά

  • ½ κιλό αλεύρι
  • 1 ¼ φλιτζάνι (250γρ) ζάχαρη
  • 1 κεσεδάκι (250γρ) μαργαρίνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά
  • 3 βανίλιες
  • 3 αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 φλιτζάνια φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα

Εκτέλεση

  1. Αναμιγνύετε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και λίγο αλάτι και μετά προσθέτετε το βούτυρο, το οποίο έχετε αφήσει αρκετή ώρα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος να μαλακώσει. Αρχίζετε να ζυμώνετε και προσθέτετε τις βανίλιες, 1 αυγό και δυο κρόκους από τα αυγά.
  2. Ζυμώνετε καλά, σκεπάζετε τη ζύμη και την αφήνετε για 1 ώρα στη συντήρηση του ψυγείου. Στη συνέχεια στρώνετε μέσα στα ταψιά που θα ψήσετε τα μπισκότα σας λαδόκολλα, την οποία αλείφετε με λίγη μαργαρίνη.
  3. Ανοίξτε τη ζύμη σε ένα λεπτό φύλλο (πάχους περίπου ½ εκατοστό), και με ένα κουπ πατ σε σχήμα μαργαρίτας κόψτε τη ζύμη σε μπισκότα.
  4. Τοποθετήστε τα μπισκότα στα ταψιά και αφού τα πασπαλίσετε με λίγο ζάχαρη και μπόλικα φιστίκια Αιγίνης (πατήστε λίγο τα φιστίκια ώστε να μην ξεκολλήσουν από την επιφάνεια του μπισκότου), ψήστε τα για είκοσι λεπτά στους 180 βαθμούς.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Κουλουράκια νηστίσιμα

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι φυσικό χυμό πορτοκάλι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • γαρίφαλο τριμμένο, μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο δοχείο χτυπάτε το λάδι με την ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτετε όλα τα υλικά ανακατεύοντας καλά να ομογενοποιηθούν σε ένα μείγμα.
  2. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά και πλάθετε σε σχήμα της αρεσκείας σας.
  3. Ψήνετε πάνω σε λαδόκολλα στους 180 βαθμους ώσπου να ροδίσουν (περίπου 20-25 λεπτά).


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.