Κουλούρια - Μπισκότα

Shuku Shuku (μπισκοτάκια με καρύδα)

Shuku Shuku (μπισκοτάκια με καρύδα)

Υλικά

  • 1 μέτρια καρύδα τριμμένη και θρυμματισμένη
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • λίγο αλεύρι & λάδι

Εκτέλεση

  1. Χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί (την θρυμματισμένη καρύδα, τους κρόκους και τη ζάχαρη) στο μίξερ και σχηματίστε μικρά μπαλάκια των 2 εκατοστών περίπου σε διάμετρο.
  2. Περάστε κάθε μπαλάκι από το αλεύρι και τοποθετήστε το σε ένα ταψάκι το οποίο έχετε αλείψει με λίγο λάδι.
  3. Ψήστε στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο προς καφέ χρώμα.

Πηγή: www.asante.gr

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Κουλουράκια με σουσάμι

Υλικά

  • 1¼ κιλού αλεύρι
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 1½ φλυτζάνι γάλα
  • 1½ φλυτζάνι ζάχαρη
  • 2 κοφτά κουτ. γλυκού αμμωνία
  • 2 βανίλιες
  • σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη.
  2. Βάζουμε το αλεύρι με το βούτυρο ζεστό. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το γάλα στο οποίο έχουμε διαλύσει την αμμωνία. Στο τέλος βάζουμε και τις βανίλιες.
  3. Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε. Τα βουτάμε στο νερό και στη συνέχεια σε ενα μπολ που έχουμε βάλει το σουσάμι.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.