Κουλούρια - Μπισκότα

Πασχαλινά κουλουράκια

Υλικά

  • 500 γρ. βούτυρο γάλακτος (θερμοκρασία δωματίου)
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 1/2 ποτήρι νερού χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 3 πορτοκάλια (προαιρετικά)
  • 1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού κοφτό σόδα μαγειρική
  • 2 βανίλιες
  • 1 πρέζα μαστίχα κοπανισμένη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1350 γρ. αλεύρι μαλακό

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαστίχα, το ξύσμα και τις βανίλιες για 6 - 7 λεπτά μέχρι το μίγμα να αφρατέψει καλά.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μίγμα.
  3. Ρίχνουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού, ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε στο υπόλοιπο μίγμα.
  4. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  5. Το ζητούμενο είναι να έχουμε στο τέλος μια ζύμη αφράτη και εύπλαστη.
  6. Σκεπάζουμε τη ζύμη με ένα καθαρό πανί και την αφήνουμε τουλάχιστον 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  8. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα επιθυμούμε και τα τοποθετούμε σε ένα ρηχό ταψί.
  9. Με ένα πινέλο τα αλείφουμε με διάλυμα αβγού (κρόκος με λίγη ζάχαρη και λίγο νερό) και τα ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  10. Τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν πριν τα τοποθετήσουμε σε αεροστεγή δοχεία.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Μπισκοτάκια Hertzog με καρύδα & μαρμελάδα βερίκοκο

Μπισκοτάκια Hertzog με καρύδα & μαρμελάδα βερίκοκο

Υλικά για τα μπισκοτάκια

  • 500 γρ. φαρινάπ
  • 4  κουταλιές της σούπας  ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
  • 3 κρόκοι αυγών
  • γάλα ή νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια (σε σκόνη)
  • ¼  κουταλάκι του γλυκού αλάτι


Υλικά για τη γέμιση

  • 3 ασπράδια αυγών καλά χτυπημένα (μαρέγκα)
  • 2 κούπες τριμμένη καρύδα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • Μαρμελάδα βερίκοκο

Εκτέλεση

  1. Χτυπήστε στο μίξερ τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να έχει κρεμώδη υφή. Προσθέστε και χτυπήστε καλά τους κρόκους και την βανίλια. Προσθέστε σταδιακά τη φαρινάπ και το αλάτι στο μίγμα βεβαιώνοντας ότι έχουν ανακατευτεί καλά. Προσθέστε γάλα ή νερό, όσο χρειάζεται ώστε η ζύμη να είναι σκληρή.
  2. Τοποθετήστε τη ζύμη σε μία επιφάνεια που έχετε αλευρώσει και ανοίξτε την σε 60 χιλιoστά πάχος. Κόψτε κυκλικά με ένα μαχαίρι ή ιδανικά χρησιμοποιώντας ένα κυκλικό εργαλείο για μπισκοτάκια.
  3. Βάλτε σε ένα επίπεδο βουτυρωμένο ταψάκι τα στρόγγυλα κομμάτια ζύμης που κόψατε .

 

Γέμιση

  1. Προσθέστε σταδικά τη ζάχαρη στη μαρέγκα χτυπώντας με το μίξερ πολύ καλά. Βάλτε την καρύδα και ανακατέψτε καλά.
  2. Βάλτε λίγη μαρμελάδα στο κέντρο σε κάθε κομμάτι ζύμης και βάλτε από πάνω από τη μαρμελάδα λίγο από το μίγμα με την καρύδα.
  3. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς  για περίπου 15 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
  4. Αφήστε να κρυώσουν πριν σερβίρετε.

 

Πηγή: www.asante.gr
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.