Κουλούρια - Μπισκότα

Κουλούρια Πασχαλινά

Υλικά

  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 130 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 αβγό
  • 40 γρ. γάλα πλήρες
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 αβγό για το άλειμμα

Εκτέλεση

  1. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί αφού προηγουμένως έχουμε αφήσει το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για αρκετή ώρα. Ζυμώνουμε καλά με το χέρι ή στο μίξερ μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι.
  2. Αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί η ζύμη μας για τουλάχιστον 1 ώρα.
  3. Πλάθουμε μικρά κουλουράκια και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου.
  4. Σε ένα μπωλ χτυπάμε ελαφρώς το αυγό με ελάχιστο νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλούρια.
  5. Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 150º-160 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.


Σημείωση : Για να διατηρηθούν περισσότερο χρόνο και πιο τραγανά, τα τοποθετούμε σε μεταλλικό σκεύος, ερμητικά κλεισμένο.

Πασχαλινά κουλουράκια

Υλικά

  • 450 γρ. βούτυρο φυτικό και γάλακτος (ανάμικτο)
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ. μέλι
  • 10 γρ. μαχλέπι τριμμένο
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 4 αβγά
  • 2 βανίλιες
  • 150 γρ. γάλα
  • 1 κιλό αλεύρι μαλακό
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 3 κρόκους αβγών για το άλειμμα

Εκτέλεση

  1. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και στην συνέχεια ρίχνουμε τους κρόκους από τα 4 αβγά και τα χτυπάμε όλα μαζί.
  2. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα, ρίχνουμε στο μίγμα το μέλι, το μαχλέπι, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλες και το γάλα.
  3. Ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλεύρι και μετά το ρίχνουμε στο μίγμα λίγο λίγο και ζυμώνουμε απαλά μια ζύμη αφράτη.
  4. Πλάθουμε κουλουράκια σε διάφορα σχήματα, τα τοποθετούμε στο ταψί, αλείφουμε με τους κρόκους των αβγών (αραιωμένους με λίγο νερό) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.