Πασχαλινά κουλουράκια

Υλικά

  • 500 γρ. βούτυρο γάλακτος (θερμοκρασία δωματίου)
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 1/2 ποτήρι νερού χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 3 πορτοκάλια (προαιρετικά)
  • 1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού κοφτό σόδα μαγειρική
  • 2 βανίλιες
  • 1 πρέζα μαστίχα κοπανισμένη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1350 γρ. αλεύρι μαλακό

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαστίχα, το ξύσμα και τις βανίλιες για 6 - 7 λεπτά μέχρι το μίγμα να αφρατέψει καλά.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μίγμα.
  3. Ρίχνουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού, ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε στο υπόλοιπο μίγμα.
  4. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  5. Το ζητούμενο είναι να έχουμε στο τέλος μια ζύμη αφράτη και εύπλαστη.
  6. Σκεπάζουμε τη ζύμη με ένα καθαρό πανί και την αφήνουμε τουλάχιστον 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  8. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα επιθυμούμε και τα τοποθετούμε σε ένα ρηχό ταψί.
  9. Με ένα πινέλο τα αλείφουμε με διάλυμα αβγού (κρόκος με λίγη ζάχαρη και λίγο νερό) και τα ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  10. Τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν πριν τα τοποθετήσουμε σε αεροστεγή δοχεία.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.