Μπισκοτάκια Hertzog με καρύδα & μαρμελάδα βερίκοκο

Μπισκοτάκια Hertzog με καρύδα & μαρμελάδα βερίκοκο

Υλικά για τα μπισκοτάκια

  • 500 γρ. φαρινάπ
  • 4  κουταλιές της σούπας  ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
  • 3 κρόκοι αυγών
  • γάλα ή νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια (σε σκόνη)
  • ¼  κουταλάκι του γλυκού αλάτι


Υλικά για τη γέμιση

  • 3 ασπράδια αυγών καλά χτυπημένα (μαρέγκα)
  • 2 κούπες τριμμένη καρύδα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • Μαρμελάδα βερίκοκο

Εκτέλεση

  1. Χτυπήστε στο μίξερ τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να έχει κρεμώδη υφή. Προσθέστε και χτυπήστε καλά τους κρόκους και την βανίλια. Προσθέστε σταδιακά τη φαρινάπ και το αλάτι στο μίγμα βεβαιώνοντας ότι έχουν ανακατευτεί καλά. Προσθέστε γάλα ή νερό, όσο χρειάζεται ώστε η ζύμη να είναι σκληρή.
  2. Τοποθετήστε τη ζύμη σε μία επιφάνεια που έχετε αλευρώσει και ανοίξτε την σε 60 χιλιoστά πάχος. Κόψτε κυκλικά με ένα μαχαίρι ή ιδανικά χρησιμοποιώντας ένα κυκλικό εργαλείο για μπισκοτάκια.
  3. Βάλτε σε ένα επίπεδο βουτυρωμένο ταψάκι τα στρόγγυλα κομμάτια ζύμης που κόψατε .

 

Γέμιση

  1. Προσθέστε σταδικά τη ζάχαρη στη μαρέγκα χτυπώντας με το μίξερ πολύ καλά. Βάλτε την καρύδα και ανακατέψτε καλά.
  2. Βάλτε λίγη μαρμελάδα στο κέντρο σε κάθε κομμάτι ζύμης και βάλτε από πάνω από τη μαρμελάδα λίγο από το μίγμα με την καρύδα.
  3. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς  για περίπου 15 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
  4. Αφήστε να κρυώσουν πριν σερβίρετε.

 

Πηγή: www.asante.gr
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.