Κουλούρια Πασχαλινά

Υλικά

  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 130 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 αβγό
  • 40 γρ. γάλα πλήρες
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 αβγό για το άλειμμα

Εκτέλεση

  1. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί αφού προηγουμένως έχουμε αφήσει το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για αρκετή ώρα. Ζυμώνουμε καλά με το χέρι ή στο μίξερ μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι.
  2. Αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί η ζύμη μας για τουλάχιστον 1 ώρα.
  3. Πλάθουμε μικρά κουλουράκια και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου.
  4. Σε ένα μπωλ χτυπάμε ελαφρώς το αυγό με ελάχιστο νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλούρια.
  5. Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 150º-160 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.


Σημείωση : Για να διατηρηθούν περισσότερο χρόνο και πιο τραγανά, τα τοποθετούμε σε μεταλλικό σκεύος, ερμητικά κλεισμένο.

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.