Κουλουράκια αλμυρά…του λεπτού

Υλικά

  • 6 κούπες τριμμένα κίτρινα τυριά (ότι σας αρέσει)
  • 6 κούπες αλεύρι
  • 1 κούπα βούτυρο
  • ανθρακούχο νερό (σόδα)

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε το βούτυρο με το αλεύρι και τα τυριά. Προσθέτετε τόσο ανθρακούχο νερό μέχρι να γίνει η ζύμη θρουλιαστή (θρουλιαστή= μτχ. ενεστ. του ρήματος θρουλιάζω=σβολιάζω, δημιουργώ ανώμαλον ζύμην δια τάρταν)
  2. Ζυμώνετε με τα χέρια για να γίνει η μάζα συνεκτική.
  3. Δίνετε στη ζύμη το σχήμα μακρόστενης φρατζόλας και τη κόβετε με ένα μαχαιράκι σε φετούλες.
  4. Ψήνετε τις φετούλες στο φούρνο στους 180ο μέχρι να ροδίσουν.


Συμβουλή: Μπορείτε να αρωματίσετε τη ζύμη με βότανα της αρεσκείας σας (δενδρολίβανο, ρίγανη κλπ)

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.