Κιμάς

Κεφτεδάκια μεθυσμένα

Υλικά

  • 5 φέτες ψωμί ή 3 μαύρα παξιμάδια
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 αυγά
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • μισό ποτηράκι ούζο - μαστίχα

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά με το ψωμί ή τα παξιμάδια βρεγμένα και καλά στυμμένα, τα 2 αυγά, ανάλογο αλατοπίπερο, τη ντομάτα, το ξύδι και τα ζυμώνουμε να αφρατέψουν.
  2. Στη συνέχεια τα πλάθουμε σε μικρά πιτάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
  3. Όταν ετοιμαστούν, τα βάζουμε σε πιατέλα, ρίχνουμε από πάνω τους το ούζο - μαστίχα και στη συνέχεια τα ανάβουμε και τα σερβίρουμε φλαμπέ.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Λαχματζούν

Υλικά για 4 Λαχματζούν

  • 200 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 5 κ.σ. φρέσκια τομάτα περασμένη στο τρίφτη
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένες πιπεριές
  • 3 κ. γλυκού μπούκοβο
  • αλάτι
  • 3 κ.σ. πελτέ τομάτας
  • άνιθος, μαϊντανός
  • 500 γρ. αλεύρι για τη ζύμη

Εκτέλεση

  1. Σε μία λεκανίτσα κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε μία πρέζα αλάτι, λίγο νερό και ζυμώνετε μέχρι να δέσει η ζύμη και να γίνει λεία. Την αφήνετε στην άκρη.
  2. Σε μπολ ετοιμάζετε τη γέμιση. Ρίχνετε τους κιμάδες σ ένα μπόλ, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη φρέσκια τριμμένη ντομάτα, τις ψιλοκομμένες πιπεριές, 3 γεμάτες κουταλιές του γλυκού μπούκοβο, 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι, τον πελτέ ντομάτας και 2 κουταλιές μείγμα από ψιλοκομμένο άνιθο και μαίντανό. Ανακατεύετε καλά με το χέρι.
  3. Χωρίζετε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη Ανοίγετε το κάθε μέρος σ ένα στρογγυλό φύλλο.
  4. Απλώνετε πάνω σε όλη την επιφάνεια του φύλλου τη γέμιση που ετοιμάσατε και τη βάζετε στο φούρνο ανοιχτή για περίπου 3 λεπτά. Επαναλαμβάνετε με όσες πίτες θέλετε Κάθε πίτα σερβίρεται με ντομάτα, καυτερή πιπεριά και χυμό λεμόνι.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.