Λαχματζούν

Υλικά για 4 Λαχματζούν

  • 200 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 5 κ.σ. φρέσκια τομάτα περασμένη στο τρίφτη
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένες πιπεριές
  • 3 κ. γλυκού μπούκοβο
  • αλάτι
  • 3 κ.σ. πελτέ τομάτας
  • άνιθος, μαϊντανός
  • 500 γρ. αλεύρι για τη ζύμη

Εκτέλεση

  1. Σε μία λεκανίτσα κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε μία πρέζα αλάτι, λίγο νερό και ζυμώνετε μέχρι να δέσει η ζύμη και να γίνει λεία. Την αφήνετε στην άκρη.
  2. Σε μπολ ετοιμάζετε τη γέμιση. Ρίχνετε τους κιμάδες σ ένα μπόλ, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη φρέσκια τριμμένη ντομάτα, τις ψιλοκομμένες πιπεριές, 3 γεμάτες κουταλιές του γλυκού μπούκοβο, 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι, τον πελτέ ντομάτας και 2 κουταλιές μείγμα από ψιλοκομμένο άνιθο και μαίντανό. Ανακατεύετε καλά με το χέρι.
  3. Χωρίζετε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη Ανοίγετε το κάθε μέρος σ ένα στρογγυλό φύλλο.
  4. Απλώνετε πάνω σε όλη την επιφάνεια του φύλλου τη γέμιση που ετοιμάσατε και τη βάζετε στο φούρνο ανοιχτή για περίπου 3 λεπτά. Επαναλαμβάνετε με όσες πίτες θέλετε Κάθε πίτα σερβίρεται με ντομάτα, καυτερή πιπεριά και χυμό λεμόνι.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.