Sunday 26th of February 2017

e-syntages
fresh menu leftfresh menu right

 

Συνταγές
Μαγειρική
Γεύσεις
σοκολάτα συνταγες μαγειρικη σαλατα


Κέϊκ / Τσουρέκια

Κέικ με κάστανο και σοκολάτα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Κέικ με κάστανο και σοκολάτα

Υλικά

  • 170 γρ. αλεύρι
  • 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 150 γρ. κρέμα κάστανου
  • 130 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 120 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης σε λιπαρά
  • 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 4 αβγά

 


Εκτέλεση

  1. Σε μπεν μαρί (πάνω από κατσαρόλα με νερό που βράζει τοποθετούμε λίγο μικρότερο σκεύος μέσα στο οποίο βάζουμε τη σοκολάτα) λιώνουμε την σοκολάτα που έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια μαζί με το βούτυρο.
  2. Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπάμε στο μίξερ μόνο τα ασπράδια μαζί με την ζάχαρη άχνη ώσπου να γίνουν μαρέγκα. Η μαρέγκα πρέπει να είναι αρκετά σφιχτή.
  3. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα την λιωμένη σοκολάτα, την κρέμα κάστανο, την κρέμα γάλακτος και τους κρόκους από τα αβγά. Προσθέτουμε το αλεύρι που έχουμε κοσκινίσει μαζί με τη μαγιά. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε καλά. Αν δεν βρείτε στο σούπερ μάρκετ κρέμα κάστανο μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας πολτοποιώντας βρασμένα κάστανα μαζί με μια κουταλιά ζάχαρη άχνη σε ένα μπλέντερ.
  4. Ύστερα προσθέτουμε λίγο λίγο την μαρέγκα στο μίγμα μας και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να γίνει ένα ενιαίο αφράτο μείγμα.
  5. Βάζουμε το μίγμα στη φόρμα του κέικ (που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20’-25’. Για να δείτε αν είναι έτοιμο βυθίστε στη μέση του κέικ ένα μαχαίρι και αν μείνει επάνω αρκετή υγρή ζυμή αφήστε για λίγο ακόμα στο φούρνο. Για να κρατήσετε το κέικ σας υγρό και μαλακό αφήστε το λίγο να κρυώσει (χλιαρό) και σκεπάστε το με μεμβράνη.


Tip! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ανάμεικτη κουβερτούρα σοκολάτας λευκή και μαύρη!

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Κέικ με καρότα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1

Κέικ με καρότα

Υλικά

  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι τσαγιού κανέλλα, μοσκοκάρυδο και γαρύφαλλο
  • 2 1/2 ποτήρια αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 4 αυγά
  • 1 & 3/4 ποτήρι καρότο τριμμένο
  • 1 ποτήρι καρύδια κοπανισμένα
  • ελαιόλαδο




Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε 1 και 1/4 ποτήρι νερού λάδι και 1/4 ποτήρι νερό. Προσθέτετε 2 ποτήρια ζάχαρη και από ένα κουταλάκι τσαγιού κανέλλα, μοσκοκάρυδο και γαρύφαλλο.
  2. Χτυπάτε λίγο και προσθέτετε 2 και 1/2 ποτήρια αλεύρι ανακατεμένο με 1 φακελάκι μπέικιν, 4 αυγά, 1 και 3/4 ποτήρι καρότο τριμμένο και 1 ποτήρι καρύδια κοπανισμένα.
  3. Ανακατεύετε και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δοκιμάστε...

κρέμα-πορτοκάλιΥλικά 1 μικρή συσκευασία φυτική κρέμα γάλακτος για σαντιγί 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη 2...
πολύχρωμη-σαλάτα-καλαμποκιούΥλικά για 4 άτομα 1 κονσέρβα καλαμπόκι ξεπλυμένο και καλά στραγγισμένο ½ πράσινη πιπεριά κομμένη σε...
ντόνατς-lightΥλικάΓια τη ζύμη 4½ - 5  φλιτζάνια αλεύρι 2 φακελάκια ξηρή μαγιά 2 αυγά 1/3 φλιτζανιού χλιαρό...
φιλετάκια-χοιρινά-με-σάλτσα-φασκόμηλουΥλικά 600 γρ. ψαρονέφρι 100 γρ. ροκφόρ 1 φλυτζάνι κρέμας γάλακτος 1 ποτήρι νερό 7 - 8 φύλλα ξερού...



 


Ψηφοφορίες

Ποιά από τις παρακάτω κουζίνες... 186
Πόσο συχνά τρώτε ψάρι; 86
Πόσο συχνά καταναλώνετε όσπρια; 113
Προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα; 55
Πόσο συχνά καταναλώνετε κόκκινο... 112
Βρίσκετε τις εκπομπές μαγειρικής: 84
Τι κάνετε για να διατηρήσετε... 84
Πόσο συχνά τρώτε φρούτα; 115

jVS by www.joomess.de.

Ψηφίστε

Πόσο συχνά καταναλώνετε κόκκινο κρέας;

Πόσο συχνά καταναλώνετε κόκκινο κρέας;

38
2-3 φορές την εβδομάδα
27
1-2 φορές το μήνα
23
3-4 φορές το μήνα
14
Σχεδόν καθημερινά
10
Δεν καταναλώνω κόκκινο κρέας
Add a new response!
» Go to poll »
5 Votes left

jVS by www.joomess.de.