Monday 27th of March 2017

e-syntages
fresh menu leftfresh menu right

 

Συνταγές
Μαγειρική
Γεύσεις
σοκολάτα συνταγες μαγειρικη σαλατα


Κέϊκ / Τσουρέκια

Κέικ με κάστανο και σοκολάτα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Κέικ με κάστανο και σοκολάτα

Υλικά

  • 170 γρ. αλεύρι
  • 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 150 γρ. κρέμα κάστανου
  • 130 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 120 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης σε λιπαρά
  • 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 4 αβγά

 


Εκτέλεση

  1. Σε μπεν μαρί (πάνω από κατσαρόλα με νερό που βράζει τοποθετούμε λίγο μικρότερο σκεύος μέσα στο οποίο βάζουμε τη σοκολάτα) λιώνουμε την σοκολάτα που έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια μαζί με το βούτυρο.
  2. Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπάμε στο μίξερ μόνο τα ασπράδια μαζί με την ζάχαρη άχνη ώσπου να γίνουν μαρέγκα. Η μαρέγκα πρέπει να είναι αρκετά σφιχτή.
  3. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα την λιωμένη σοκολάτα, την κρέμα κάστανο, την κρέμα γάλακτος και τους κρόκους από τα αβγά. Προσθέτουμε το αλεύρι που έχουμε κοσκινίσει μαζί με τη μαγιά. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε καλά. Αν δεν βρείτε στο σούπερ μάρκετ κρέμα κάστανο μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας πολτοποιώντας βρασμένα κάστανα μαζί με μια κουταλιά ζάχαρη άχνη σε ένα μπλέντερ.
  4. Ύστερα προσθέτουμε λίγο λίγο την μαρέγκα στο μίγμα μας και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να γίνει ένα ενιαίο αφράτο μείγμα.
  5. Βάζουμε το μίγμα στη φόρμα του κέικ (που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20’-25’. Για να δείτε αν είναι έτοιμο βυθίστε στη μέση του κέικ ένα μαχαίρι και αν μείνει επάνω αρκετή υγρή ζυμή αφήστε για λίγο ακόμα στο φούρνο. Για να κρατήσετε το κέικ σας υγρό και μαλακό αφήστε το λίγο να κρυώσει (χλιαρό) και σκεπάστε το με μεμβράνη.


Tip! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ανάμεικτη κουβερτούρα σοκολάτας λευκή και μαύρη!

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Κέικ με καρότα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1

Κέικ με καρότα

Υλικά

  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι τσαγιού κανέλλα, μοσκοκάρυδο και γαρύφαλλο
  • 2 1/2 ποτήρια αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 4 αυγά
  • 1 & 3/4 ποτήρι καρότο τριμμένο
  • 1 ποτήρι καρύδια κοπανισμένα
  • ελαιόλαδο




Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε 1 και 1/4 ποτήρι νερού λάδι και 1/4 ποτήρι νερό. Προσθέτετε 2 ποτήρια ζάχαρη και από ένα κουταλάκι τσαγιού κανέλλα, μοσκοκάρυδο και γαρύφαλλο.
  2. Χτυπάτε λίγο και προσθέτετε 2 και 1/2 ποτήρια αλεύρι ανακατεμένο με 1 φακελάκι μπέικιν, 4 αυγά, 1 και 3/4 ποτήρι καρότο τριμμένο και 1 ποτήρι καρύδια κοπανισμένα.
  3. Ανακατεύετε και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δοκιμάστε...

κουλούρια-πασχαλινάΥλικά 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γρ. βούτυρο 130 γρ. ζάχαρη άχνη 1 αβγό 40 γρ. γάλα...
πανετόνεΤο πανετόνε είναι η ιταλική βασιλόπιτα.   Υλικά 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γρ....
γαρίδες-λαδολέμονο Υλικά 1 κιλό γαρίδες αλάτι, ξύδι, μαγιονέζα, μαϊντανό ψιλοκομμένο για...
αμερικάνικο-cheesecake-φούρνουΥλικά για 10 - 12 άτομα Για τη βάση 250 γρ. μπισκότα digestive 150 γρ. βούτυρο Για τη...



 


Ψηφοφορίες

Πόσο συχνά τρώτε ψάρι; 88
Βρίσκετε τις εκπομπές μαγειρικής: 87
Πόσο συχνά καταναλώνετε κόκκινο... 114
Τι κάνετε για να διατηρήσετε... 87
Προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα; 56
Ποιά από τις παρακάτω κουζίνες... 187
Πόσο συχνά καταναλώνετε όσπρια; 116
Πόσο συχνά τρώτε φρούτα; 116

jVS by www.joomess.de.

Ψηφίστε

Πόσο συχνά τρώτε ψάρι;

Πόσο συχνά τρώτε ψάρι;

40
3-4 φορές το μήνα
32
2-3 φορές την εβδομάδα
16
Σπάνια ή ποτέ
Add a new response!
» Go to poll »
5 Votes left

jVS by www.joomess.de.