Θαλασσινά

Γαρίδες πανέ

Υλικά

  • 500 γρ. μεγάλες γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες
  • ½ ποτήρι νερό
  • 100 γρ. αλεύρι
  • ½ φλυτζάνι του καφέ ξύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνι

Εκτέλεση

  1. Αφήνουμε τις γαρίδες να ξεπαγώσουν(αν είναι κατεψυγμένες).
  2. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί καλά και ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες
  3. χωρίς να τις καθαρίσουμε.
  4. Ρίχνουμε το ξύδι και τις βράζουμε για 3 λεπτά ανακατεύοντας.
  5. Μόλις κρυώσουν τις καθαρίζουμε βγάζοντας και το εντεράκι που έχουν στη μέση.
  6. Σ'ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και το νερό ανακατεύοντας για
  7. να γίνει χυλός.
  8. Βουτάμε τις γαρίδες στο χυλό και τις τηγανίζουμε σε αρκετό ελαιόλαδο.
  9. Αφήνουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.