Θαλασσινά

Μύδια αχνιστά, απλά και νόστιμα

Υλικά για 2 άτομα

  • 1 κιλό μύδια
  • 3 μέτρια κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

  1. Πλένετε προσεχτικά τα μύδια και τα αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν. Προσοχή: Αν κάποια είναι ανοιχτά και δεν κλείνουν πρέπει να τα πετάξετε. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα ψιλοκόβετε.
  2. Ζεσταίνετε το λάδι σε μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα. Ρίχνετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και ανακατεύετε. Προσθέτετε τα μύδια και μετά από λίγο σβήνετε με το κρασί. Χαμηλώνετε την ένταση της φωτιάς στο μισό , σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε να «αχνιστούν» για 8 λεπτά περίπου, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια (όσα δεν ανοίξουν τα πετάτε).
  3. Βγάζετε από τη φωτιά και αλατοπιπερώνετε. Πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Γαριδομακαρονάδα

Υλικά για 2 μερίδες

  • 10 γαρίδες Νο1 καθαρισμένες από το κεφάλι και πίσω
  • 2 ντομάτες μέτριες, τριμμένες
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, τριμμένο
  • 200 γρ μακαρόνια βρασμένα (altente)
  • 1/2 κ. γλ. εστραγκόν
  • 1 κουταλιά τις σούπας ούζο
  • ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
  2. Όταν είναι έτοιμο βάζουμε τις γαρίδες και της σοτάρουμε ελαφρώς.
  3. Τις φλαμπάρουμε με το ούζο και στην συνέχεα ρίχνουμε την ντομάτα, το κρεμμύδι, το αλάτι το πιπέρι & το εστραγκόν, αν χρειαστεί και λίγο νερό. Τα αφήνουμε να πάρουν βράση.
  4. Όταν καταλάβουμε ότι είναι έτοιμο παίρνουμε τις γαρίδες και βάζουμε τα μακαρόνια, τα ανακατεύουμε καλά να δέσουν με τα υπόλοιπα υλικά και στην συνέχεα τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα και από πάνω τις γαρίδες.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.