Wednesday 28th of June 2017

e-syntages
fresh menu leftfresh menu right

 

Συνταγές
Μαγειρική
Γεύσεις
σοκολάτα συνταγες μαγειρικη σαλατα


Παέγια θαλασσινών (Ισπανία)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 μεγάλες γαρίδες
  • 4 καραβίδες
  • 4 μύδια με το κέλυφος
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φετούλες
  • 12 στήμονες ζαφοράς (σαφράν)
  • 1 τσίλι
  • 2 κούπες μακρύκοκκο ρύζι
  • 4 κούπες ζωμός λαχανικών
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα σκεύος ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα θαλασσινά, μέχρι το κέλυφός τους να αλλάξει χρώμα και να ανοίξουν τα όστρακα (πετάμε όσα όστρακα δεν ανοίξουν).
  2. Τα βγάζουμε σε μία πιατέλα και με το ίδιο λάδι σωτάρουμε το σκόρδο, την πιπεριά και το τσίλι, προσθέτουμε και τις ντομάτες και σιγοβράζουμε ώσπου να γίνει η σάλτσα.
  3. Σε ένα άλλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σωτάρουμε το ρύζι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ασπρίσει. Τότε προσθέτουμε τη σάλτσα και αμέσως το ζωμό, που πρέπει να είναι ζεστός.
  4. Μόλις σταματήσει να κοχλάζει το φαγητό, προσθέτουμε το σαφράν, ανακατεύουμε και τοποθετούμε τα θαλασσινά πάνω στο ρύζι. Μόλις απορροφηθεί ο ζωμός αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Στην Ισπανία συνηθίζεται να σερβίρεται με το τηγάνι στο κέντρο του τραπεζιού. Συνοδεύεται με σανγκρία.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Share

Δείτε επίσης !

» Ταλιατέλες με πιπεριές, μαύρες ελιές και κάπαρη

Υλικά για 4 άτομα400 γρ. ταλιατέλες1 κόκκινη πιπεριά1 πράσινη πιπεριά80 γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένες1 σκελίδα σκόρδο1[...]

» Σχετικά

 Σας καλωσορίζουμε στο e-syntages (οι συνταγές) ! Το e-syntages δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2009 και είναι το αποτέλεσμα της αγάπης μας για τη[...]

» Μήλα με κουκουνάρι και μαυροδάφνη

Υλικά για 4 άτομα4 μήλα κίτρινα3 κουταλιές βούτυροχυμό ενός λεμονιού120 γρ. ζάχαρη80 γρ. κουκουνάρι6 κουταλιές μαυροδάφνη{loadposition[...]

» Πιπεριές γεμιστές

Υλικά για 4 άτομα 4 μεγάλες πράσινες μακρόστενες πιπεριές4 κουταλιές της σούπας τυρί φέτα τριμμένο2 φέτες μπέικον (ψιλοκομμένες)Αλάτι,[...]

» Καλώς ήρθατε στο e-syntages

 Επιλέξαμε και προτείνουμε για εσάς{loadposition epiloges} Σας καλωσορίζουμε στο e-syntages (οι συνταγές)  και σας ευχόμαστε καλή πλοήγηση και καλή[...]

» Κοτόπουλο πικάντικο με λαχανικά (Ισπανία)

Υλικά για 4 - 6 άτομα1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μικρά μπαστουνάκια1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μικρά[...]

Δοκιμάστε...

σπανάκι-με-μανιτάρια-και-κρουτόνΥλικά για 6 μερίδες 700 γρ. σπανάκι 1 μέτριο κρεμμύδι 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια 1 κοκ. Πιπεριά ½...
αρνί-tagine Mαροκινή απόλαυση!   Υλικά• 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο• 900 γρ.αρνίσιο κρέας,κομμένο σε...
τονοσαλάτα-extra-lightΥλικά 1 μαρούλι πολύ καλα πλυμένο και κομμένο ½ ματσάκι ψιλοκομμένο άνιθο 1-2 κρεμμυδάκια φρέσκα...
βασιλόπιτα-παραδοσιακήΥλικά 5 1/2 φλιτζ. αλεύρι 1 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ 1 1/2 φλιτζ. βούτυρο 1 1/4 φλιτζ....



 


Ψηφοφορίες

Πόσο συχνά τρώτε ψάρι; 91
Πόσο συχνά καταναλώνετε κόκκινο... 115
Ποιά από τις παρακάτω κουζίνες... 189
Προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα; 57
Τι κάνετε για να διατηρήσετε... 88
Πόσο συχνά τρώτε φρούτα; 121
Πόσο συχνά καταναλώνετε όσπρια; 119
Βρίσκετε τις εκπομπές μαγειρικής: 89

jVS by www.joomess.de.

Ψηφίστε

Πόσο συχνά καταναλώνετε κόκκινο κρέας;

Πόσο συχνά καταναλώνετε κόκκινο κρέας;

40
2-3 φορές την εβδομάδα
28
1-2 φορές το μήνα
23
3-4 φορές το μήνα
14
Σχεδόν καθημερινά
10
Δεν καταναλώνω κόκκινο κρέας
Add a new response!
» Go to poll »
5 Votes left

jVS by www.joomess.de.