Καλαμαράκια γεμιστά

Καλαμαράκια γεμιστά


Υλικά

  • 1,5 κ. καλαμαράκια
  • 1/2 κ. ψιλοκομμένα φρέσκα ή ξερα κρεμμύδια
  • 1 κουτί ντομάτες αποφλειωμένες
  • 3/4 φλ. άσπρο κρασί
  • 1 φλ. ρύζι
  • 2 κ. σ. γαλέτα
  • αλάτι πιπέρι, ελαιόλαδο, μαϊντανό και άνηθο




Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε και πλένετε 1,5 κ. καλαμαράκια.
  2. Ψιλοκόβετε τα εντόσθια και τα πλοκάμια τους.
  3. Σωτάρετε με 3/4 φλ. λάδι, 1/2 κ. ψιλοκομμένα φρέσκα ή ξερα κρεμμύδια και τα πλοκάμια.
  4. Τα σβήνετε με 3/4 φλ. άσπρο κρασί. Ρίχνετε 1 φλ. ρύζι, 2 κ. σ. γαλέτα, αλάτι πιπέρι, μαϊντανό και άνηθο.
  5. Γεμίζετε τα καλαμαράκια μέχρι τη μέση και τα τσιγαρίζκε με 1/2 φλ. λάδι προσεκτικά.
  6. Ρίχνετε και 1 κουτί ντομάτες αποφλειωμένες και λειωμένες και αφήνετε να βράσουν για 1,5 ώρα.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.