Γαρίδες καυτερές με λαχανικά

Υλικά

  • 500γρ γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες, χωρίς κεφάλια
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1-2 καυτερές πιπεριές Jalapeno ή 2 μικρές κόκκινες καυτερές πιπεριές
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 τομάτα περασμένη στον τρίφτη
  • αλάτι, ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Ανακατλεύετε τις γαρίδες με τις καυτρές πιπεριές που εχετε ψιλοκόψει, το σκόρδο  και το ξύσμα λεμονιού. Τις αφληνετε να μαριναριστούν για περίπου 1 ώρα στο ψυγέιο.
  2. Ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητκό τηγάνι, ώστε να καλυφθεί ο πάτος του. Μόλις κάψει, Ρίχνετε τις γαρίδες και τις αφήνετε για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Ρίχνετε στη συνέχεια την ντομάτα, αλάτι και σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε για άλλα 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
  3. Σερβίρετε βάζοντας σε κάθε πιάτο μερικές ροδέλες από πολύχρωμες πιπεριές, ψιλοκομμένο αγγούρι, πράσινες και μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.