Ζυμαρικά

Σπαγγέτι Σικελίας

Υλικά (Μερίδες συνταγής 4)

  • 250 γρ.  σπαγγέτι
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τεμμαχισμένες
  • 50 γρ. φιλέτα αντζούγιας τεμμαχισμένα
  • ½ κούπα τρίμματα ψωμιού
  • ½ κούπα φρεσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλιές σούπας παρμεζάνα
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 8-10 λεπτά μαγειρεμένα al dente. Σε αντικολλητικό σκεύος κάψτε το ελαιόλαδο και προσθέστε το σκόρδο και τις αντζούγιες σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά. Ρίξτε τα τρίμματα ψωμιού, το μαϊντανό, το πιπέρι, το αλάτι και σβήστε τη φωτιά. Αναμείξτε τη σπαγγέτι με τη σως και προσθέστε την παρμεζάνα.


Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

  • Μερίδα:  ¼ συνταγής
  • Θερμίδες: 433 kcal
  • Πρωτεΐνη: 14 γρ.
  • Υδατάνθρακες: 58 γρ.
  • Λίπος: 11,4 γρ.
  • Φυτικές  Ίνες: 2 γρ.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Σπαγγέτι πέστο ...κι έγινε!

Υλικά (4 άτομα)

  • 1 πακέτο μακαρόνια (1/2 κιλό)
  • 5 κουταλιές φρέσκο βασιλικό
  • 3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
  • 4 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
  • 1 κουταλιά της σούπας πεκορίνο
  • 1 κουταλιά της σούπας καρύδι τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση

  • Βράζω τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά.


Για τη σάλτσα πέστο:

  • Βάζω σε ένα mini mixer το βασιλικό, το κουκουνάρι, το καρύδι, το σκόρδο, το αλάτι και το ελαιόλαδο και τα χτυπάω. Μόλις ομογενοποιηθεί το μίγμα προσθέτω το πεκορίνο και την παρμεζάνα. Έτοιμο!
  • Αδειάζω το μίγμα σε ένα μεγάλο σκεύος με τα ζεστά σπαγγέτι κι ανακατεύω. Σερβίρετε βάζοντας στο κάθε πιάτο ένα φυλλαράκι βασιλικού.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.