Ζυμαρικά

Λινγκουίνι με γαρίδες και ντομάτα και σάλτσα λευκού κρασιού

Λινγκουίνι με γαρίδες και ντομάτα και σάλτσα λευκού κρασιού

Υλικά (4 μερίδες)

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι (κομμένο σε κύβους)
  • 4 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • νιφάδες τσίλι για έξτρα γεύση
  • 1/4 φλιτζανιού λευκό κρασί
  • 800 γρ. ντοματάκια κονσέρβας (ψιλοκομμένες)
  • 1/2 κουταλάκι ρίγανη
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 κιλό γαρίδες (ξεφλουδισμένες)
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκα μυρωδικά όπως μαϊντανός και βασιλικός(ψιλοκομμένα)
  • 450 γρ. λινγουίνι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και από σιτάρι ολικής αλέσεως)

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 6-10 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο και τις νιφάδες τσίλι και σοτάρουμε μέχρι να ευωδιάσει, περίπου για ένα λεπτό.
  4. Προσθέτουμε το λευκό κρασί και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε τα ντοματάκια και τη ρίγανη και σιγοβράζουμε τη σάλτσα μέχρι να αρχίσει να πήζει λίγο, περίπου 15 λεπτά.
  6. Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες.
  7. Προσθέστε στη σάλτσα ντομάτας αλάτι και πιπέρι.
  8. Προσθέστε τις γαρίδες στη σάλτσα ντομάτας και σιγοβράστε μέχρι να ψηθούν, περίπου 2-3 λεπτά ανά πλευρά.
  9. Αφαιρέστε τη σάλτσα ντομάτας από τη φωτιά ρίξτε μέσα τον μαϊντανό και το βασιλικό και ανακατέψτε.
  10. Στραγγίζετε τα ζυμαρικά, ανακατέψτε τη σάλτσα ντομάτας και σερβίρετε. Γαρνίρετε με τυρί φέτα.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Χωριάτικες χυλοπίτες με φέτα: Μια gourmet εκδοχή ενός παραδοσιακού πιάτου!

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 πακέτο χωριάτικες χυλοπίτες (περίπου 500γρ.)
  • 1 βαθύ πιάτο τοματίνια (περίπου 20 τοματίνια) κομμένα στη μέση
  • 250 γρ. φέτα πικάντικη κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 3 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
  • 1 πράσινη πιπεριά (ή άλλο χρώμα της αρεσκείας σας)
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι καθαρισμένες και ψιλοκομμένες μαύρες ελιές
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Βράστε τις χυλοπίτες σε καλά αλατισμένο νερό και σουρώστε.
  2. Σε μια μικρή κατσαρόλα σοτάρετε στο ελαιόλαδο αρχικά το κρεμμύδι, και στη συνέχεια την πιπεριά, το ψιλοκομμένο κολοκυθάκι, τα τοματίνια και τις ελιές.
  3. Φροντίστε να σοτάρετε για λίγο ώστε να μην μαλακώσουν πολύ τα λαχανικά σας. Τρία λεπτά πριν τελειώσετε με το σοτάρισμα ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα τη φέτα και ρίγανη.
  4. Αλατοπιπερώστε (όχι πολύ αλάτι γιατί η φέτα είναι ήδη αλμυρή!) και ρίξτε το περιεχόμενο της μικρής κατσαρόλας μέσα στην κατσαρόλα με τις χυλοπίτες. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε.
  5. Στολίστε το πιάτο σας με 2 φρέσκα τοματίνια και 2-3 ολόκληρες ελιές.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.