Ζυμαρικά

Μακαρόνια με σάλτσα

Μακαρόνια με σάλτσα


Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια (σπαγγέτι)
  • 1 μεγάλο κουτί ντομάτες αποφλοιωμένες
  • 2 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
  • παρμεζάνα για γαρνίρισμα




Εκτέλεση

  1. Πολτοποιήστε 1 μεγάλο κουτί ντομάτες αποφλοιωμένες.
  2. Σωτάρετε 2 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια και 1 σκελίδα σκόρδο με 4 κουταλιές λάδι.
  3. Προσθέτετε τις ντομάτες , μαϊντανό ψιλοκομμένο , 1 κουταλιά αλάτι, 2 κουταλιές ζάχαρη, λίγο πιπέρι.
  4. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 1 ώρα.
  5. Βράζετε τα μακαρόνια. Τα στραγγίζετε.
  6. Τα σερβίρετε με τη σάλτσα και τριμμένη παρμεζάνα.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Χυλοπίτες ω γκρατέν

Χυλοπίτες ω γκρατέν
Υλικά

  • 1/2 κιλό χυλοπίτες
  • βούτυρο
  • 2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 2-3 αυγά
  • 150 γρ. μανιτάρια
  • 3 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 1 και 1/2 γλ. τσαγιού τριμμένη γραβιέρα
  • τριμμένο τυρί
  • αλάτι, πιπέρι, αλεύρι




Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε 4 κουτ. σούπας βούτυρο και ρίχνετε 3 κουτ. σούπας αλεύρι, αλάτι και πιπέρι.
  2. Ανακτεύεται και ρίχνετε 2 φλ. τσαγιού γάλα.
  3. Βράζετε μέχρι να πήξουν.
  4. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος και 2 - 3 αυγά.
  5. Κόβετε 150 γρ. μανιτάρια και τα σωτάρετε με 2 κουτ. σούπας βούτυρο.
  6. Προσθέτετε και το ζαμπόν.
  7. Βράζετε τις χυλοπίτες και στη συνέχεια τις βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί, με τα μανιτάρια, το ζαμπόν και τη γραβιέρα, τη σάλτσα, τριμμένο τυρί από πάνω και κομμάτια βούτυρο.
  8. Ψήστε στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά και είναι έτοιμο.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.