Ζυμαρικά

Μακαρόνια με Μεσολογγίτικο αυγοτάραχο

Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια (όχι τα πολύ λεπτά)
  • 3 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • ½ αβγοτάραχο (προτιμήστε Μεσολογγίου)
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο (Ελληνική εκδοχή του τσίλι)
  • μαϊντανό
  • αλάτι
  • άσπρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σε καλά αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε (μην τα παραβράσετε, καλό είναι να «κρατάνε» λίγο). Βάζουμε στη κατσαρόλα λίγο λάδι ή βούτυρο, ρίχνουμε τα μακαρόνια και ανακινούμε τη κατσαρόλα. Τα φυλάμε ζεστά.
  2. Κόβουμε το αβγοτάραχο σε μικρές φέτες. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε λάδι ρίχνουμε το σκόρδο και 1 κουταλάκι μπούκοβο. Αφήνουμε να σοταριστεί. Βγάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει. Όταν κρυώσει το σκόρδο ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και το αβγοτάραχο.
  3. Πρόταση σερβιρίσματος: βάζουμε μέσα στο τηγάνι με το αβγοτάραχο τα μακαρόνια, τα ανακατεύουμε και τα πασπαλίζουμε με μαϊντανό και άσπρο πιπέρι.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Μακαρόνια με ελιές και τόνο

Υλικά για 6 άτομα

  • ½ κιλό μακαρόνια πένες
  • 4 ώριμες τομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκόρδα λιωμένα
  • 200γρ τόνο σε νερό στραγγισμένο
  • ½ φλιτζάνι ψίχα ψωμιού τριμμένη
  • 15 πράσινες ελιές ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαραθούν σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε τις τομάτες, τον τόνο, τις ελιές, τη ρίγανη, την ψίχα του ψωμιού, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε να ψηθούν για περίπου 20-25 λεπτά.
  2. Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζετε, τα βάζετε σε ένα πυρέξ, τα περιχύνετε με τη σάλτσα και πασπαλίζετε με την τριμμένη παρμεζάνα. Τα βάζετε στο φούρνο για 5-10 λεπτά και σερβίρετε.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.