Ταλιατέλες με πιπεριές, μαύρες ελιές και κάπαρη

Υλικά για 4 άτομα

  • 400 γρ. ταλιατέλες
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 80 γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά κάπαρη
  • 1 κόκκινη καυτερή πιπερίτσα
  • 50 γρ. τριμμένη μυζήθρα
  • ελαιόλαδο και αλάτι

Εκτέλεση

  1. Ψήνουμε τις πιπεριές στο γκριλ του φούρνου και όταν κρυώσουν αφαιρούμε την πέτσα, τα σπόρια και τις κόβουμε σε λωρίδες.
  2. Βάζουμε τις ελιές σε ένα μπολ, ρίχνουμε την κάπαρη, το σκόρδο και τις λωρίδες πιπεριάς. Προσθέτουμε 3 - 4 κουταλιές ελαιόλαδο, σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για 10 λεπτά.
  3. Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό και τις σουρώνουμε.
  4. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σωτάρουμε την πιπερίτσα γαι 1 λεπτό.
  5. Ρϊχνουμε τις βρασμένες ταλιατέλες στο μπολ με τις πιπεριές και τις ελιές, προσθέτουμε την πιπερίτσα και τη μυζήθρα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.