Σπαγγέτι αλά πουτανέσκα

Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γρ σπαγγέτι
  • 500 γρ αποφλοιωμένα ντοματάκια
  • 2 κουταλιές κάππαρη
  • 100 γρ μαύρες ελιές
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 φιλέτα αντσούγιας στο λάδι
  • 1 καυτερή κόκκινη πιπερίτσα ή 1 κουταλάκι ταμπάσκο
  • 2 κουταλιές μαϊντανό
  • λάδι, αλάτι

Εκτέλεση

  1. Ζεστένετε άφθονο αλατισμένο νερό για τα ζυμαρικά. Κόψτε τα ντοματάκια σε 4 κομμάτια. Ξεπλύνετε την κάππαρη και στύψτε τη με τα χέρια σας. Κοπανίστε ελαφρά το σκόρδα και την πιπερίτσα. Ψιλοκόψτε τις αντσούγιες και το μαϊντανό. Κόψτε τις ελιές κατά μήκος σε λωρίδες.
  2. Σ' ένα μεγάλο τηγάνι ρίξτε 4 κουταλιές λάδι με το σκόρδο ελαφρά κοπανισμένο και σοτάρετέ το. Αφαιρέστε το πριν πάρει χρώμα και ρίξτε στο τηγάνι τα ντοματάκια, την κάππαρη, τις ελιές και τις αντσούγιες. Βράστε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
  3. Ρίξτε τα ζυμαρικά στο νερό που βράζει και βράστε τα aΙ dente. Στραγγίστε τα, ρίξτε τα στο τηγάνι, προσθέστε την πιπερίτσα, το μαϊντανό, 2-3 κουταλιές λάδι, ανακατέψτε, σοτάρετε για 1 λεπτό και σερβίρετε αμέσως. Αν n σάλτσα είναι πηχτή, βάλτε στην άκρη λίγο νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών και, όταν σοτάρετε τα ζυμαρικά, προσθέστε το.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.