Παστίτσιο

Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια χοντρά
  • 8 κουταλιές βούτυρο
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλυτζάνι κρασί
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κονσέρβα τοματάκι κονκασέ ή 3 ντομάτες φρέσκες ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά τοματοπελτέ
  • 1 ξυλαράκι κανέλλα
  • 3 φλυτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 κουτί γάλα συμπυκνωμενο
  • 2 φλυτζάνια νερό
  • λίγο τριμμενο μοσχοκάρυδο
  • 1 κρόκο αυγού
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε  τα μακαρόνια μας, τα στραγγίζουμε και τα τσιγαρίζουμε με το  μισό  βούτυρο στην ίδια κατσαρόλα.
  2. Βάζουμε τα μακαρόνια στο ταψί ή πυρέξ.
  3. Ρίχνουμε το  τυρί πάνω απο τα μακαρονια
  4. Σε μία άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι.
  5. Προσθέτουμε τον κιμά και τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας για να μην σβολιάσει.
  6. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το σκόρδο και την κανέλλα.
  7. Σβήνουμε με το  κρασί, προσθέτουμε τον μαϊντανό, την τομάτα και τον πελτέ και ανακατεύουμε.
  8. Ψήνουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
  9. Δεν ξεχνάμε να βγάλουμε το ξυλαράκι κανέλλα.
  10. Στρώνουμε τον κιμά πάνω από τα μακαρόνια.


Παρασκευή της Μπεσαμέλ

  1. Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο.
  2. Ζεσταίνουμε το γάλα διαλυμένο στο νερό.
  3. Προσθέτουμε στο λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς.
  4. Μόλις γίνει μια σφικτή μάζα προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα ζεστό ανακατεύοντας να μην σβολιάσει και δεν ρίχνουμε άλλο αν πρώτα δεν πιεί το προηγούμενο.
  5. Προσθέτουμε τον κρόκο και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
  6. Στρώνουμε την μπεσαμέλ από πάνω από τον κιμά.
  7. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά περίπου.

 

Καή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.