Υλικά για ένα ταψί Νο 38

  • 3 αυγά
  • ½ λίτρρο γάλα
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • 500 γρ. φέτα
  • 250 γρ. ανθότυρο
  • λίγο άνιθο ή δυόσμο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μία μεγάλη λεκάνη χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε το γάλα, το γιαούρτι, τη φέτα, το ανθότυρο, το αλεύρι το δύοσμο ή τον άνιθο και το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  2. Στο ταψί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και με ένα πινέλο το στρώνουμε έτσι ώστε να καλύψει όλο το ταψί. Ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά (γύρω στα 50 γρ.) και στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα.
  3. Τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και την υπόλοιπη φρυγανιά ώστε να καλυφθεί όσο γίνεται το μίγμα και ψήνουμε στους 180° C για 45 λεπτά έως 1 ώρα.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

 

Υλικά για 4 άτομα

  • 3 μεγάλες πατάτες
  • 4 - 5 φέτες ζαμπόν
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σέλινο
  • 4 κουταλιές της σούπας (γεμάτες) μαγιονέζα
  • Αλάτι και πιπέρι λευκό

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τις πατάτες και κρατάμε 1 φλυτζάνι από το ζωμό.
  2. Στη συνέχεια τις λυώνουμε με ένα πηρούνι.
  3. Προσθέτουμε το ζαμπόν κομμένο σε μικρά κομματάκια, το σέλινο, τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε.
  4. Εάν το μίγμα μας είναι πολύ σφικτό προσθέτουμε λίγο ζωμό. Τέλος προσθέτουμε αλάτι και λίγο πιπέρι εάν και εφόσον χρειαστεί.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.