Ψωμί σπιτικό

Υλικά

  • 50 γρ. μαγιά
  • χλιαρό νερό
  • 2 κουταλιές σούπας αλάτι
  • 2 κιλά αλεύρι



Εκτέλεση

  1. Διαλύετε σε 1 φλ. χλιαρό νερό, 50 γρ. μαγιά με 2 κουταλιές σούπας αλάτι (και λίγο γλυκάνισο προαιρετικά).
  2. Τα ρίχνετε σε μια λεκάνη και προσθέτετε 2 φλ. αλεύρι από σύνολο 2 κιλών.
  3. Αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
  4. Αφού φουσκώσει, προσθέτετε 1 1/2 φλ. χλιαρό νερό για να διαλυθεί το ζυμάρι και προσθέτετε και το υπόλοιπο αλεύρι.
  5. Ζυμώνετε για 40 λεπτά ρίχνοντας 2 - 3 φλ. νερό συνολικά (λίγο λίγο), μέχρι να έχετε μια αφράτη ζύμη.
  6. Πλάθετε 5-6 φρατζόλες, τις χαράζετε και τις αφήνετε σκεπασμένες με ζεστό πανί για να φουσκώσουν.
  7. Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Ομελέτα με δύο τυριά

Υλικά

  • 700 γρ. πατάτες
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • ελαιόλαδο
  • 100 γρ. φέτα
  • 50 γρ. ανθότυρο
  • 4 αυγά
  • μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι




Εκτέλεση

  1. Κόβετε 700 γρ. πατάτες όπως για τηγανιτές. Τις τηγανίζετε σε βαθύ τηγάνι με 1 κουταλιά βούτυρο και 2 κουταλιές λάδι.
  2. Μόλις αρχίζουν αν τηγανίζονται χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και τις αφήνετε να ψηθούν για 15 λεπτά.
  3. Γυρίζετε τις πατάτες να ψηθούν και από την άλλη πλευρά για 3 - 4 λεπτά.
  4. Εν τω μεταξύ λειώνετε με το πηρούνι 100 γρ. φέτα και 50 γρ. ανθότυρο.
  5. Χτυπάτε 4 αυγά μαζί με τα τυριά, μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
  6. Ρίχνετε ακόμη 2 κουταλιές βούτυρο στο τηγάνι και μόλις λειώσει ρίχνετε τα αυγά.
  7. Ψήνετε την ομελέτα μερικά λεπτά ακόμη.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.