-
Article Information
-
Category: Πατάτες

Yλικά
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 4 μικρές πατατούλες κομμένες σε στρόγγυλες φέτες των 2,5 εκατοστών
- 50 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
- 1 1/2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1 κουτ. της σούπας αλάτι
- 1/4 κουτ. της σούπας φρέσκο μαύρο πιπέρι
- βραστό νερό
Εκτέλεση
- Βάλτε το λάδι να ζεσταθεί σε ένα μεγάλο βαρύ τηγάνι. Έπειτα προσθέστε τις πατάτες και τηγανίστε γυρίζοντάς τες ανά διαστήματα μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Ρίξτε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και το βραστό νερό. Μην ανακατέψετε αλλά κουνήστε το τηγάνι προς- πίσω για να αναμειχθούν τα υλικά.
- Σκεπάστε το τηγάνι και βράστε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Ανακινήστε το τηγάνι κατά τη διάρκεια για να μην κολλήσουν οι πατάτες και προσθέστε βραστό νερό αν θεωρείτε ότι χρειάζεται και άλλο.
- Οι πατάτες είναι τέλειο συνοδευτικό για κρέας.
Σημείωση: Μπορείτε να αλλάξετε την ποσότητα των υλικών αναλόγα με τις προτιμήσεις σας.
Πηγή: www.asante.gr
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !