-
Article Information
-
Category: Αυγά

Υλικά
- 3/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 1/2 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
- 2 φλιτζάνια κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 6 αυγά
- 1 κουταλάκι πάπρικα
- 1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το λάδι ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέστε τις πατάτες.
- Τηγανίστε ανακατεύοντας συχνά για 10 λεπτά περίπου.
- Ρίξτε το κρεμμύδι και το μισό αλάτι.
- Τηγανίστε για 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Σουρώστε όλο το λάδι από τα λαχανικά και βάλτε τα σε ένα μπολ, κρατήστε το λάδι σε ένα ποτήρι.
- Σκουπίστε το τηγάνι από τα λάδια.
- Χτυπήστε τα αυγά, προσθέστε το υπόλοιπο αλάτι και ανακατέψτε τα με τα λαχανικά.
- Βάλτε μία κουταλιά της σούπας από το λάδι που κρατήσατε στο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά.
- Ρίξτε μείγμα των αυγών στην κατσαρόλα.
- Ψήστε την τορτίγια για 7 - 8 λεπτά.
- Ξεκολλήστε την από τα πλευρά του τηγανιού και γυρίστε την με πολύ προσοχή για να μην μας σπάσει.
- Ψήστε την 5 λεπτά ακόμα.
- Αφήστε την να κρυώσει πριν την σερβίρετε.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !