-
Article Information
-
Category: Σούπες
Υλικά
- 8 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο
- 3 φλυτζάνια τσαγιού νερό + 2 κύβους ζωμό βοδινού
- 4 κουτ. σούπας λευκό κρασί
- 75 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά
- λίγο μοσχοκάρυδο
- αλάτι, πιπέρι
- 2 ψωμάκια
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σωτάρουμε στο βούτυρο. Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να βράσει η σούπα και στη συνέχεια προσθέτουμε το λευκό κρασί.
- Μοιράζουμε τη σούπα σε 4 πυρίμαχα μπολάκια.
- Κόβουμε τα ψωμάκια σε 8 φέτες. Σε κάθε μπολάκι βάζουμε 2 φέτες πασπαλίζοντάς τες με το τριμμένο τυρί.
- Τοποθετούμε τα μπολ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, πάνω κάτω, για 10 - 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
270 θερμίδες / μερίδα
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !