-
Article Information
-
Category: Πίτες και Τάρτες
Υλικά για 6 μερίδες
- 500 γρ πράσινα μήλα ξεφλουδισμένα, χωρίς τα κουκούτσια τους και κομμένα σε χοντρές φέτες.
- 100 γρ αποξηραμένα μήλα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
- 2 κουταλιές της σούπας σταφίδες τύπου σουλτανίνας
- ½ κούπα Canderel σε σκόνη
- 1 ξυλάκι κανέλλα
- ½ φλιτζάνι νερό
- 6 φύλλα ζύμη σφολιάτας
- Λίγο λαδάκι
- 200 γρ παγωτό βανίλια με χαμηλά λιπαρά
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200οC. Βάλτε σε μία κατσαρόλα τα πράσινα μήλα, τα ξερά μήλα, τις σταφίδες, το Canderel, την κανέλλα και την μισή κούπα νερό. Σκεπάστε την κατσαρόλα και ψήστε τα για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα. Αφαιρέστε το ξυλάκι της κανέλλας και στραγγίξτε. Αφήστε τα να κρυώσουν.
- Ανοίξτε το πρώτο φύλλο ζύμης και προσεχτικά απλώστε λίγο λαδάκι και βάλτε το επόμενο φύλλο πάνω του. Συνεχίστε να κάνετε το ίδιο μέχρι να έχετε τοποθετήσει όλα τα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο.
- Βάλτε τη γέμιση που έχετε φτιάξει από τη μία άκρη στην άλλη. Διπλώστε τις άκρες και κάντε τη ζύμη ρολό.
- Ψήστε σε ένα αντικολλητικό ταψί για 30 λεπτά ή μέχρι να δείτε τη ζύμη να έχει ροδίσει.
- Σερβίρετε κόβωντάς το σε κομμάτια και βάζοντας παγωτό στο πλάι.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !
diet, light, λιγες θερμιδες